МЗС України направило Білорусі ноту щодо затримання директора заводу

МЗС України направило Білорусі ноту щодо затримання директора заводу

Дипломати просять МЗС Білорусі невідкладно повідомити про причини, обставини затримання, місце та умови тримання громадянина України

Міністерство закордонних справ України заявляє, що наразі не отримувало офіційної інформації від білоруської сторони з приводу повідомлень про затримання спецслужбами Білорусі директора українського підприємства ПАТ «Завод обважнювачів» Олександра Скиби.

«Посольство України в Білорусі звернулося нотою до МЗС Білорусі у зв’язку з інформацією про затримання громадянина України, який перебував у країні з діловою метою. Посольство просить невідкладно повідомити про причини, обставини затримання, місце та умови тримання громадянина України. Ми не одержали офіційної інформації від білоруської сторони», – повідомив Радіо Свобода директор департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич.

Раніше ЗМІ повідомили про затримання в Білорусі директора українського «Заводу обважнювачів».

Скиба вилетів з Києва до Мінська рейсом 15 листопада о 14:20 і прибув туди о 16:15 того ж дня за місцевим часом. Назад повернутися він збирався того самого дня, про що він повідомив телефоном о 19:20 за київським часом.

Однак наступного разу на зв'язок Скиба вийшов уже вранці - він зателефонував дружині з чужого білоруського номера й повідомив, що його затримали співробітники КДБ Білорусі.

За інформацією посла України в Білорусі Ігоря Кизими, КДБ інкримінує Скибі дачу хабара.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: