Стан здоров'я утримуваного в Росії Павла Гриба погіршується

Стан здоров'я утримуваного в Росії Павла Гриба погіршується

Українські консули в РФ мали всього 7 хвилин для зустрічі з Павлом Грибом

Стан здоров'я незаконно утримуваного в слідчому ізоляторі Краснодара (Російська Федерація) 19-річного українця Павла Гриба погіршується. Про це повідомив батько Павла Ігор Гриб на своїй сторінці у Facebook. Він підкреслив, що сьогодні українські консули в РФ мали всього 7 хвилин для зустрічі з його сином.

«7 хвилин. Рівно стільки часу було сьогодні надано українським консулам для зустрічі з Павлом. Розмовляти українською - заборонено, ліки - заборонено. Павло капюшон не знімає, тіло обсипане виразками, стан здоров'я погіршується», - заявив Ігор Гриб.

«Молимось і віримо у швидке повернення на Батьківщину», - наголосив батько 19-річного українця.

 Як відомо, 7 листопада Краснодарський крайовий суд РФ не задовольнив апеляційну скаргу на обраний Павлу Грибу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 4 січня 2018 року і клопотання про призначення запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. 28 серпня член громадської ради Держприкордонслужби України Ігор Гриб заявив про зникнення свого 19-річного сина. За його словами, 24 серпня юнак поїхав до білоруського Гомеля на зустріч з дівчиною, з якою познайомився і спілкувався тільки у соціальних мережах. Дівчина ж мала приїхати на зустріч з Росії. Гриб-старший сказав, що Павло мав повернутися того самого дня. Коли цього не сталося, батько виїхав на пошуки сина до Гомеля. У Гомелі він з'ясував, що Павло перебуває в розшуку за ст. 205 Кримінального кодексу РФ (терористичний акт), а ініціатором розшуку є ФСБ РФ по Краснодарському краю (Сочі).

Пізніше стало відомо, що російські слідчі звинувачують Павла Гриба у підготовці теракту на шкільній лінійці у Сочі. 7 вересня стало відомо, що Павло утримується у слідчому ізоляторі № 5 в Краснодарі. У МЗС України заявляли, що українські консули і адвокат не можуть отримати доступ до Гриба.

11 вересня адвокат Андрій Сабінін провів зустріч з юнаком. 13 вересня суд у Краснодарі постановив заарештувати Павла до 17 жовтня.

18 жовтня Павлу Грибу було продовжено термін утримання під вартою до 4 січня 2018 року. Російські слідчі звинувачують 19-літнього українця Павла Гриба у підготовці теракту на шкільній лінійці у Сочі. Про це йдеться у переданому журналістам від адвоката хлопця фрагменті постанови про обрання запобіжного заходу українцю, де описуються злочини, що закидають незаконно затриманому.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: