Стали відомі подробиці облави на призовників у Львові

Стали відомі подробиці облави на призовників у Львові

Місце і час проведення облави були обрані не випадково

Уночі у Львові військові провели перевірку документів у можливих призовників у популярному серед молоді районі міста. Це підтвердив виданню zaxid.net керівник Західного регіонального медіацентру Міноборони Олександр Поронюк.

«Якщо говорити юридичною мовою, то дозволено все, що не заборонено законом. Знаєте, військові виконують не свої особисті заходи, а заходи, що стосуються національної безпеки. Адже зараз відбувається призов на національну службу і багато людей добровільно прийшли і виконують свій обов'язок, а іншим треба дати для цього стимул. Тому, щоб вчасно провести заходи, організовуються такі випадки для вручення повісток. Законодавством це, на жаль, не дуже врегульовано. Але можу сказати, що нікому наручники не одягали, нікого не лякали», – заявив Олександр Поронюк.

Водночас наразі немає інформації про кількість вручених повісток. Військовий комісар Львівщини Олександр Тіщенко повідомив, що всі деталі щодо спецоперації у провулку Крива Липа озвучать на спеціальному брифінгу.

Видання зауважує, що місце і час проведення облави вибрані не випадково. Провулок Крива Липа дуже популярний серед студентів та молоді, тим більше у п'ятницю ввечері, оскільки тут розташовані багато розважальних закладів. Окрім того, достатньо перекрити провулок з двох боків, щоб ніхто не зміг втекти. Раніше з провулку можна було вибратися кількома прохідними дворами, однак після численних реконструкцій і добудов це неможливо.

Раніше депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич повідомив, що сьогодні близько опівночі військові перекрили проїзд Крива липа, що у Галицькому районі Львова. Силовики перевіряли документи у всіх хлопців призовного віку.

Нагадаємо, наприкінці жовтня правоохоронці влаштували рейд до київського нічного клубу Jugendhub у Шевченківському районі. Поліція заявила про затримання 17 людей з наркотиками.

32 відвідувачів було доставлено до військкомату, оскільки, за повідомленням поліції, вони ухилялися від призову на строкову службу. Зі свого боку, очевидці повідомляли, що правоохоронці під час рейду застосовували силу.

Згодом з військкомату відпустили усіх затриманих під час рейду у клубі Jugendhub.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: