Суд арештував документацію військової частини у Калинівці, яка постраждала від вибухів боєприпасів

Суд арештував документацію військової частини у Калинівці, яка постраждала від вибухів боєприпасів
Вибухи на військових складах у Калинівці

Військова прокуратура розслідує кримінальне провадження за ст. 113 ККУ «Диверсія»

Вінницький міський суд арештував речі та предмети військової частини А1119 (48 арсенал) у Калинівці, які мають значення у кримінальному провадженні за ст. 113 ККУ «Диверсія».

Як стало відомо «Главкому» з судових ухвал від 29 вересня, за клопотанням заступника військового прокурора Вінницького гарнізону накладено арешт на бланки одноразових перепусток військової частини; книги обліку особового складу, який прибуває на технічну територію; обліку транспортних засобів, що прибувають на технічну територію; прийняття та здавання ключів і вимкнення електроструму в приміщеннях технічної території; 13 додатків пожежного постового на в’їзд автотракторної техніки в технічну територію; витяг із плану локалізації та ліквідації наслідків аварій військової частини А1119; наказ № 290 від 01 вересня 2017 року «про відкриття технічної території та проведення завантажувально-розвантажувальних робіт»; наказ № 477 від 11.05.2017 «Про введення в дію плану дій особового складу по тривозі (Гроза) та інші.

На думку слідства, ці документи мають суттєве значення для з’ясування всіх обставин, а також містять відомості, які можуть бути використані як доказ фактів.

Окрім того, у рамках кримінального провадження призначено комплексну пожежно-технічну, вибухотехнічну, судову хімічну, безпеки життєдіяльності та військову експертизу, проведення якої доручено експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

На вирішення експертам, в тому числі поставленні питання щодо додержання службовими особами військової частини А1119 вимог законодавства щодо обліку, збереження зброї і боєприпасів у вищезазначеній військовій частині.

Як повідомляв «Главком», в ніч на 27 вересня в селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю. Наразі відпрацьовуються чотири основні слідчі версії вчинення кримінального правопорушення.

Збройні сили України посилили охорону військових об'єктів по всій країні. 

Президент Петро Порошенко звернувся до керівників Генпрокуратури, СБУ, Нацполіції з вимогою знайти і притягнути до відповідальності винних у трагедії в Калинівці Вінницької області.

Про перебіг подій на місці вибуху боєприпасів читайте тут.

Читайте також статті «Главкома»: Провісники Апокаліпсиса. Що передувало вибухам у Калинівці і чому про це мовчить влада? «Утилізація зброї на папері, або Чому країна пахне порохом»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: