Суд над підозрюваними у справі збитого літака рейсу МН17 пройде в Гаазі

Суд над підозрюваними у справі збитого літака рейсу МН17 пройде в Гаазі
Бойовик на місці авіакатастрофи на Донбасі

Підозрювані можуть бути засуджені заочно

Судовий процес над підозрюваними у збитті літака «Малазійських авіаліній» рейсу МН17 відбудеться у суді міста Гаага.

Про це заявив міністр безпеки і юстиції Нідерландів Стеф Блок, виступаючи у парламенті, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на NOS.

Раніше було досягнуто домовленості про те, що підсудні підлягатимуть кримінальному переслідуванню за законодавством Нідерландів.

«Гаазький суд є логічним вибором для цього процесу», - сказав Блок, додавши, що засідання, можливо, проводитимуться не в Гаазі, а в місці за межами міста.

Кримінальне розслідування обставин катастрофи все ще триває. Офіційно нікого ще не оголошували підозрюваними і не висували звинувачень.

Досі не можна точно сказати, чи будуть підозрювані присутні в Гаазі.

«Я не гарантую, що це буде можливим, але ми зробимо все, що від нас залежить», - сказав Блок.

Підозрювані також можуть бути засуджені заочно.

Нагадаємо, катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.

Як відомо, наприкінці серпня Росія передала міжнародній слідчій групі нові дані щодо катастрофи рейсу MH17.

Зазначимо, країни, представники яких входять до Об’єднаної слідчої групи, ухвалили спільне рішення, що кримінальний процес у справі катастрофи рейсу MH17 відбудеться в суді у Нідерландах. До об’єднаної слідчої групи входять представники Австралії, Бельгії, Малайзії, України та Нідерландів.

Нідерланди й Україна підписали договір про міжнародне правове співробітництво щодо розслідування злочинів, пов’язаних зі збиттям літака рейсу МН-17.

Сполучені Штати Америки вітають рішення об'єднаної слідчої групи (JIT) щодо проведення в Нідерландах суду в справі про катастрофу МН17.

Читайте також: «Розслідувач Bellingcat Арік Толер: Боюся, що російські командири, причетні до знищення МН17, ніколи не побачать Гааги»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: