Суд обрав лідеру «ОУН» запобіжний захід

Суд обрав лідеру «ОУН» запобіжний захід
Микола Коханівський

Прокурори просили про цілодобовий домашній арешт із електронним браслетом

Святошинський районний суд Києва обрав лідеру добровольчого руху «ОУН» Миколі Коханівському запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту без носіння електронного браслету.

Про це повідомляється на офіційному сайті Святошинського суду.

«Суд застосував до Коханівського М. М. запобіжний захід у виді домашнього арешту у певний час доби без застосування електронних засобів контролю для належного виконання обвинуваченим своїх процесуальних обов'язків», - заявили у суді.

Варто зазначити, що обвинувальний акт відносно Коханівського, згідно з яким той обвинувачується за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство), надійшов до суду ще 18 грудня 2017 р., після чого судові засідання п’ять разів відкладалися на іншу дату через неявку потерпілого та захисників обвинуваченого до суду.

Під час підготовчого судового засідання 28 лютого 2018 р. обвинувачений та його захисники-адвокати заявили клопотання про повернення обвинувального акту прокурору у зв’язку з його невідповідністю вимогам Кримінально-процесуального кодексу України.

Натомість прокурор клопотав перед судом про обрання Коханівському запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту із застосуванням електронних засобів контролю за місцем проживання, посилаючись на існування ризиків переховування обвинуваченого від суду, знищення, переховування або спотворення ним речей, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, вчинення ним іншого злочину, а також ризику незаконно впливу на потерпілого та свідків.

Заслухавши позиції обох сторін, суд дійшов висновку щодо відповідності обвинувального акту вимогами КПК України та можливості переходу до стадії судового розгляду.

Одночасно суд визнав присутність ризиків неналежного виконання обвинуваченим процесуальних обов’язків, перешкоджання встановленню істини в справі, що може виразитись в тиску на потерпілого, свідків, вчинення іншого кримінального правопорушення.

Разом з тим, судом було враховано репутацію Коханівського, наявність у нього сталих соціальних зв’язків, стан його здоров’я, тяжкість покарання, яке загрожує останньому в разі визнання винним у вчиненні злочину, суспільну небезпечність самого кримінального правопорушення, у вчиненні якого обвинувачується, наявність обґрунтованої підозри.

Відтак суд застосував до Коханівського  запобіжний захід у виді домашнього арешту у певний час доби без застосування електронних засобів контролю для належного виконання обвинуваченим своїх процесуальних обов’язків, а також призначив судовий розгляд на 5 березня 2018 р.

Нагадаємо, 18 лютого у Києві представники «Добровольчого руху ОУН» Миколи Коханівського розтрощили будівлю Сбербанку.

Окрім того, націоналісти камінням і яйцями закидали будівлю організації «Росспівробітництво».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: