Суд призначив дату розгляду позову Саакашвілі до міграційної служби

Суд призначив дату розгляду позову Саакашвілі до міграційної служби
Екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі

Саакашвілі просить суд визнати незаконними дії Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області

Окружний адміністративний суд міста Києва призначив на 30 листопада розгляд позову колишнього президента Грузії, екс-глави Одеської ОДА Михайла Саакашвілі до Державної міграційної служби України та в.о. голови ГУ ДМСУ у Львівській області Іванни Іваночко. Про це УНН повідомили у прес-службі суду.

«Позивач просить суд визнати незаконними дії Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області та тимчасово виконуючого обов’язки начальника ГУ ДМСУ у Львівській області Іванни Іваночко щодо складання та надсилання Міхеілу Саакашвілі листа за підписом Іваночко від 29 вересня 2017 року», - повідомили в прес-службі суду.

Зазначається, що судове засідання відбудеться 30 листопада.

Як повідомляв «Главком», 24 жовтня генпрокурор Юрій Луценко під час спілкування з журналістами зазначив, що Державна міграційна служба відмовила Саакашвілі у статусі біженця.

Перед цим керівник Державної прикордонної служби Петро Цигикал заявив, що Саакашвілі має статус особи, «яку незаконно перемістили через кордон».

Додамо, що 26 липня президент Петро Порошенко підписав Указ №196/2017 про позбавлення громадянства України низки осіб. Серед них є Саакашвілі, якого позбавлено громадянства України, відповідно до пункту 26 статті 106 Конституції України та статей 17 і 19 Закону "Про громадянство України.

Читайте також статтю «Главкома» «Грузинський десант - місія завершена. Кого з соратників Саакашвілі депортувала Україна (ДОСЬЄ)»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: