Суд продовжив арешт обвинувачуваного у справі про вбивство журналіста Веремія

Суд продовжив арешт обвинувачуваного у справі про вбивство журналіста Веремія

Крисін проходить обвинуваченим у трьох кримінальних провадженнях

Печерський райсуд Києва залишив під вартою ще на два місяці - до 28 січня 2017 року - Юрія Крисіна, відомого в кримінальних колах як Шкаф, який проходить по справі про вбивство журналіста газети «Вести» В'ячеслава Веремія, який загинув під час Євромайдану 19 лютого 2014 року.

Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook правозахисниця Марія Томак.

«Після епізоду з вбивством Веремія в січні 2014 року Крисін встиг взяти участь у двох бандитських історіях та стати фігурантом двох кримінальних проваджень. В першому з них (бандитські розборки кришувальників маршруток на ст. м. Житомирська) його було засуджено до 3 років позбавлення волі з іспитовим строком в один рік. Але наразі він перебуває під вартою в рамках розслідування іншого провадження (йдеться про стрілянину на одній із АЗС Києва), в якому йому інкримінується хуліганка з використанням вогнепальної зброї - а саме ч. 4 ст. 296 КК України. У провадженні проходить один потерпілий, який, власне, і отримав поранення - це працівник заправки», - написала Томак.

За її словами, Крисін заявляє, що на заправці був, але ні в кого не стріляв, і взагалі в нього малі діти.

«Прокурор ГПУ Донський заперечує, стверджуючи, що два свідки прямо вказують на Крисіна як особу, яка здійснювала постріли. І саме на цих свідків, за словами прокурора, вже здійснюється тиск», - повідомила правозахисниця.

Вона зазначила, що тим часом, слухання по справі Веремія триває в Шевченківському райсуді вже два роки поспіль. «Крисіну в рамках того провадження так само інкримінується хуліганство, хоча першопочатково прокуратура підозрювала його у співучасті у вбивстві», - розповіла Томак.

Як повідомляла раніше адвокат сім’ї Веремія Вікторія Дейнега, Крисін організовував частину тітушок на перехресті вулиці Велика Житомирська і Володимирська, де було вбито журналіста.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: