Суд у Москві закрив справу проти екс-депутата Держдуми РФ Вороненкова

Суд у Москві закрив справу проти екс-депутата Держдуми РФ Вороненкова
Дениса Вороненкова застрелили 23 березня 2017 року у Києві

Держзвинувачення підтримало клопотання через відсутність вимоги родичів про реабілітацію підсудного

Тушинський суд Москви закрив кримінальну справу щодо екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, вбитого у Києві в березні 2017 року.

Таким чином суд задовольнив клопотання сина і матері підсудного, повідомляє «Тасс».

«Кримінальну справу щодо Вороненкова припинити у зв'язку зі смертю підсудного», - оголосила рішення суддя Надія Ткачова.

У Тушинському суді, де в понеділок розпочався розгляд по суті кримінальної справи про шахрайство, про її припинення попросив син - Микола Вороненков.

Держзвинувачення підтримало клопотання через відсутність вимоги родичів про реабілітацію підсудного. Проти закриття справи не заперечували також сестра Вороненкова Ірина та його вдова Марія Максакова.

Вороненкову заочно інкримінувалися злочини, передбачені ч.3 ст.33, ч.1 ст.170.1 («Організація фальсифікації єдиного державного реєстру юридичних осіб») і ч.4 ст.159 («Шахрайство») КК РФ.

За версією слідства, Вороненкова було залучено до розкрадання приміщення загальною площею 1499,4 кв. м і ринковою вартістю 127 млн рублів, що належить одній із компаній у Москві.

На засіданні 29 жовтня суд ухвалив речові докази знищити, а нежитлове приміщення віддати на відповідальне зберігання і в розпорядження власника.

Вороненкова застрелили 23 березня 2017 року у Києві. У травні 2018 року слідство у справі убивства Вороненкова було завершено.

У цій справі повідомлено про підозру організатору та п'ятьом співучасникам. 

У вересні двом підозрюваним у співучасті у вбивстві Вороненкова у Києві продовжили тримання під вартою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: