Суд в РФ частково закрив засідання у справі політв'язня Гриба

Суд в РФ частково закрив засідання у справі політв'язня Гриба
Наступне засідання у справі Павла Гриба заплановане на 18 січня.

«Ми сподіваємося на якийсь можливий обмін, якщо він колись буде, інакше Павло за ґратими просто не виживе», - заявив батько політв’язня

У Росії судове засідання у справі українця Павла Гриба відбулося частково в закритому режимі, наступне заплановане на 18 січня.

Про це в ефірі «Громадського» повідомив батько політв’язня Ігор Гриб.

«Сьогодні до обіду незрозуміло з яких причин суддя зробив закритим засідання. Сьогодні заслуховували основного свідка обвинувачення - Тетяну Єршову, яка на минулих засіданнях, коли з нею була відеоконференція, допитували і вона заявила, що ніхто нічого ніде й ніяк не планував, тому вся справа абсурдна», - розповів Ігор Гриб.

Він також нагадав, що у Павла почався цироз печінки та дуже знизився зір - одне око не бачить зовсім, а інше бачить на 15-20 відсотків.

«Ми сподіваємося на якийсь можливий обмін, якщо він колись буле, інакше Павло за ґратими просто не виживе», - додав батько.

Раніше повідомлялося, що подруга мешканки Сочі Тетяни Єршової Марія Юрістова частково відмовилася від своїх попередніх свідчень на суді у справі Гриба, спростувавши версію обвинувачення. Єршова і Гриб не обговорювали плани теракту і політика не була основною темою їхніх розмов, заявила свідок

Нагадаємо, Європейський суд з прав людини вимагає від Росії довідки про стан здоров'я політв'язня Гриба, якому напередодні у суді стало зле.

12 грудня Північно-Кавказький окружний військовий суд РФ відклав розгляд справи обвинуваченого в підготовці теракту українського політв’язня Павла Гриба через різке погіршення його здоров'я.

Двадцятирічному українському в'язню Павлу Грибу в Росії інкримінують «схиляння до теракту».

Гриба затримали 24 серпня 2017 року в білоруському місті Гомелі. Українець повністю заперечив у суді пред’явлені йому обвинувачення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: