Суд залишив під вартою фігуранта «справи 2 травня» Долженкова

Суд залишив під вартою фігуранта «справи 2 травня» Долженкова

Сергій Долженков

Фото: Думская

На думку прокурора, скарга подана стороною захисту з метою «затягування часу і перешкоджання розслідуванню»

Судова колегія Апеляційного суду Одеської області розглянула скаргу адвоката учасника масових заворушень 2 травня 2014 року Сергія Долженкова, якого правоохоронці затримали 18 вересня повторно за підозрою в сепаратизмі.

Суд залишив без змін ухвалу Київського райсуду Одеси про тримання підсудного під вартою, повідомляє «Укрінформ».

«Суд заслухав доводи сторін захисту та звинувачення й постановив: відмовити у задоволенні скарги підслідчого Долженкова на ухвалу Київського райсуду Одеси про тримання його під вартою терміном 60 діб. Ухвалу суду першої інстанції суд залишив без змін», - озвучив вердикт головуючий суддя Вадим Прібилов.

Судова колегія врахувала доводи прокурора Юрія Богомолова, який заперечив проти задоволення клопотання сторони захисту про звільнення підсудного Долженкова з-під варти. На його думку, скарга подана стороною захисту з метою «затягування часу і перешкоджання розслідуванню».

Як зазначив прокурор, слідство обгрунтовано звинувачує Долженкова в тяжкому злочині - посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинене групою осіб за попередньою змовою.     

Суд визнав непереконливими доводи адвоката Ольги Балашової, що її підзахисного Долженкова «незаконно затримано 18 вересня співробітниками СБУ і прокуратури, які не мали на те відповідних повноважень».

Раніше «Главком» повідомляв, що проросійського активіста Сергія Долженкова (відомого як Капітан Какао), виправданого18 вересня міським судом Чорноморська по «справі 2 травня», повернули в СІЗО.

Як повідомлялося, 18 вересня Іллічівський міський суд в Чорноморську Одеської області ухвалив виправдати і звільнити з-під варти всіх фігурантів «справи 2 травня».

Нагадаємо, у Чорноморську (колишній Іллічівськ) на Одещині після того, як виправдали фігурантів «справи 2 травня» під будівлею суду почалися сутички, у яких постраждали близько 35 правоохоронців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: