Екс-суддя Кірєєв, який засудив Тимошенко, з 2016 року працює адвокатом у Москві

Екс-суддя Кірєєв, який засудив Тимошенко, з 2016 року працює адвокатом у Москві
Екс-суддя Родіон Кірєєв

У 2016 році, коли кар’єра судді в Україні була офіційно припинена, Родіон Кірєєв засвітився в РФ у новій ролі

У вересні Шевченківський райсуд Києва в закритому засіданні дозволив затримати колишнього суддю у справі Юлії Тимошенко Родіона Кірєєва з метою приводу до суду і розгляду клопотання про взяття його під варту. Ухвала діятиме шість місяців. Таке ж рішення рік тому вже ухвалював Апеляційний суд столиці.

«Оперативно-розшуковими заходами місцеперебування Кірєєва Р.В. до цього часу не встановлено, за місцем реєстрації та роботи він не з’являється, за даними Державної прикордонної служби України, офіційно державний кордон України не перетинав», – йдеться у матеріалах справи.

Натомість видання «Судовий репортер» повідомляє, що екс-служитель Феміди наразі займається не менш резонансними справами у Росії, але вже як адвокат.

«Прізвище Кірєєва спливло у московському реєстрі адвокатів. Причому екс-суддя не просто отримав «корочку», а зайнявся реальною адвокатською практикою», - пише видання.

За інформацією ЗМІ, у 2016 році, коли кар’єра судді в Україні була офіційно припинена указом президента, Родіон Кірєєв засвітився в РФ  у новій ролі.

14 липня 2016 року він склав присягу адвоката в Москві. Ця дата зафіксована у віснику адвокатської палати. У російському реєстрі судових рішень виданню вдалося знати інформацію, яка проливає світло на діяльність адвоката Кірєєва.

Зокрема, відомо, що він був адвокатом бізнесмена Дмитра Смичковського, якого підозрюють у посередництві при підкупі екс-керівника Головного управління міжвідомчої взаємодії та власної безпеки Слідчого комітету РФ Михайла Максименка. В якості хабара Смичковський начебто передав Максименку Jeep Wrangler 2013 року випуску вартістю 2,7 млн рублів.

kirieieДокумент клікабельний

«Ордер на захист Смичковського у Кірєєва оформлений 25 серпня 2016 року. Він скаржився, що його не допустили на обшуку в помешканні його клієнта. А в червні 2017, коли на Смичковського, відкрили справу, слідчий прийняв постанову про відвід адвоката Кірєєва», - додає ЗМІ.

Кірєєв намагався оскаржити цей відвід. Але 26 квітня 2018 року суд залишив його апеляційну скаргу без задоволення. Принагідно суд зауважив, що слідчі дії за участю Смичковського не проводились, оскільки він перебував у міжнародному розшуку і показань не надав.

kirieie1

Також Кірєєв засвітився у справі про організацію незаконної міграції. Підозрюваного у 2018 році, окрім Кірєєва,  також захищали адвокати Новіков Р.В. і Єрмолаєв Р.А, резюмує ЗМІ.

Як відомо, Кірєєв у 2011 році заарештував Тимошенко, зазначивши, що та відмовляється відповідати на запитання суду, зокрема, повідомити адресу місця проживання, чим перешкоджає встановленню обставин у справі, виявляє публічні прояви неповаги до суду, а також запізнюється на судові засідання, тому суд дійшов висновку, що, перебуваючи на волі, вона може ухилитись від правосуддя.

Кірєєву інкримінують в Україні порушення присяги судді і винесенню завідомо неправосудного рішення. Підозру Кірєєву повідомили у травні 2014 році. 4 липня 2014 року його оголосили у всеукраїнський розшук.

19 вересня 2017 року апеляційний суд Києва надав дозвіл на затримання колишнього судді Печерського районного суду міста Києва Родіона Кірєєва з метою приводу для участі у розгляді клопотання про застосування щодо нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У березні цього року ЗМІ повідомили, що Родіон Кірєєв працює адвокатом у МосквіОднак не вказувалося, коли саме він почав займатися адвокатською діяльністю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: