Суд дозволив затримати суддю Кірєєва, який засудив Тимошенко

Суд дозволив затримати суддю Кірєєва, який засудив Тимошенко
Екс-суддя Печерського райсуду Києва Родіон Кірєєв

Кірєєв виніс вирок у «газовій» справі щодо колишнього прем’єра Юлії Тимошенко.

Апеляційний суд Києва надав дозвіл на затримання колишнього судді Печерського районного суду міста Києва Родіона Кірєєва з метою приводу для участі у розгляді клопотання про застосування щодо нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Про це повідомляє прес-служба суду.

«19 вересня 2017 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва розглянула апеляційну скаргу, подану прокурором, на ухвалу слідчого судді Деснянського районного суду міста Києва від 05 липня 2017 року. Вказаною ухвалою суду першої інстанції відмовлено у задоволенні клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах першого слідчого відділу управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України про надання дозволу на затримання підозрюваного Кірєєва Р.В. з метою його приводу для участі у розгляді клопотання про застосування щодо нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», - йдеться в повідомленні.

За результатами апеляційного розгляду колегія суддів постановила апеляційну скаргу, подану прокурором, задовольнити, а ухвалу слідчого судді Деснянського районного суду міста Києва від 5 липня скасувати.

Нагадаємо, Кірєєв відомий тим, що виніс вирок у «газовій» справі щодо колишнього прем’єра Юлії Тимошенко.

З квітня 2014 року генпрокуратура розслідує кримінальне провадження, відкрите щодо Родіона Кірєєва. За даними відомства, суддя він «виніс завідомо неправосудну постанову про зміну підсудній Тимошенко запобіжного заходу із підписки про невиїзд на взяття під варту».

У 2015 році Верховна Рада дозволила затримання та арешт Родіона Кірєєва.

У січні 2016 року президент України Петро Порошенко за поданням Вищої ради юстиції звільнив суддю Печерського районного суду міста Києва Родіона Кірєєва. У ВРЮ тоді дійшли висновку, що Кірєєв під час розгляду справи щодо Тимошенко «безпідставно змінив підсудній запобіжний захід з підписки про невиїзд на тримання під вартою, чим допустив свавільне та незаконне позбавлення її свободи, це слугувало підставою для винесення Європейським судом рішення проти України, що зашкодило авторитету судової влади і України».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: