Скандальний суддя Печерського суду працює адвокатом у Москві

Скандальний суддя Печерського суду працює адвокатом у Москві
Родіон Кірєєв

Суддя, який посадив Тимошенко, влаштувався у Москві

Колишній суддя Печерського районного суду Києві Родіон Кірєєв працює адвокатом у Москві (Росія). Про це свідчить дані з реєстру адвокатської палати Москви, повідомляє видання «Українські Новини».

Така сама інформація є на інформаційному порталі Міністерства юстиції Росії.

Відзначається, що Кірєєв має адвокатське посвідчення.

5abb4ffb1d168-screenshot-at-mar-28-11-18-51

Однак не вказується, коли саме він почав займатися адвокатською діяльністю.

Нагадаємо, Кірєєв відомий тим, що виніс вирок у «газовій» справі щодо колишнього прем’єра Юлії Тимошенко.

З квітня 2014 року генпрокуратура розслідує кримінальне провадження, відкрите щодо Родіона Кірєєва. За даними відомства, суддя він «виніс завідомо неправосудну постанову про зміну підсудній Тимошенко запобіжного заходу із підписки про невиїзд на взяття під варту».

У 2015 році Верховна Рада дозволила затримання та арешт Родіона Кірєєва.

У січні 2016 року президент України Петро Порошенко за поданням Вищої ради юстиції звільнив суддю Печерського районного суду міста Києва Родіона Кірєєва. У ВРЮ тоді дійшли висновку, що Кірєєв під час розгляду справи щодо Тимошенко «безпідставно змінив підсудній запобіжний захід з підписки про невиїзд на тримання під вартою, чим допустив свавільне та незаконне позбавлення її свободи, це слугувало підставою для винесення Європейським судом рішення проти України, що зашкодило авторитету судової влади і України».

19 вересня 2017 року апеляційний суд Києва надав дозвіл на затримання колишнього судді Печерського районного суду міста Києва Родіона Кірєєва з метою приводу для участі у розгляді клопотання про застосування щодо нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: