Трагедія «Вікторії»: директор згорілого табору виходить з СІЗО під заставу

Трагедія «Вікторії»: директор згорілого табору виходить з СІЗО під заставу

У прокуратурі заявляють про категоричну незгоду з таким рішенням

Під час вчорашнього засідання Приморський суд продовжив арешт директора згорілого табору «Вікторія» Петроса Саркісяна і поряд з цим визначив можливість внесення застави в сумі 128 тисяч гривень. Як повідомили в прес-службі обласної прокуратури, в даний час заставу вже внесений.

У прокуратурі заявляють про категоричну незгоду з таким рішенням. У відомстві зазначають, що спочатку апеляційний суд залишив в силі обраний судом першої інстанції запобіжний захід у вигляді арешту без можливості внесення застави, враховуючи, що інкриміновані підозрюваному дії призвели до загибелі людей.

«Рішення суду про визначення застави прийнято, незважаючи на існування реальних ризиків, про які в своїх клопотаннях неодноразово заявляла прокуратура. Серед них можливо незаконний вплив на потерпілих і свідків, інших підозрюваних, а також приховування від органів слідства і суду та інші ризики, передбачені ч. 1 ст. 177 КПК України. Також це рішення суперечить вимогам процесуального законодавства, оскільки прийнято судом незважаючи на наявність клопотань, в яких прокуратура вимагала продовжити запобіжний захід виключно у вигляді арешту без визначення будь-альтернативної заходи», - відзначили в обласній прокуратурі.

У відомстві готують апеляційну скаргу на дане рішення Приморського суду.

Як відомо,  16 вересня в Одесі сталася пожежа в дитячому оздоровчому таборі «Вікторія»

Вогонь повністю знищив один з дерев'яних корпусів. У момент загоряння там перебувало 42 дитини.

Під час проведення пошукових робіт та розбирання конструкцій знищеної вогнем будівлі на місці пожежі були виявлені тіла двох загиблих дітей. Ще одна дитина пропала без вісти. Згодом на місці пожежі було знайдено фрагмент тіла, поліція офіційно повідомила про трьох загиблих. За даними Уповноваженого президента з прав дитини Миколи Кулеби, загинули 8-річна Софійка, 9-річна Настя та 12-річна Сніжана.

Як повідомили у ДСНС, на території табору «Вікторія» є і гідрант, і пожежна водойма, проте води для гасіння там не виявилося.

За фактом пожежі відкрите кримінальне впровадження.

18 вересня під варту взяли директора дитячого табору «Вікторія» в Одесі, де внаслідок пожежі загинули троє дітей.

Генпрокурор Юрій Луценко 20 вересня заявив, що основна версія слідства – керівництво дитячого табору шукало приватну «протипожежну» фірму, яка дасть більший «відкат». 

Нагадаємо, нещодавно Апеляційний суд Одеської області відмовився задовольнити скаргу прокуратури на постанову Приморського суду від 10 жовтня, який відпустив під особисте зобов'язання віце-мера Зінаїду Цвірінько, яку підозрюють у службовій недбалості, що призвела до смерті дітей в таборі «Вікторія».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: