Трамп попросив Держдеп прискорити публікацію листів Клінтон - CNN

Трамп попросив Держдеп прискорити публікацію листів Клінтон - CNN
Дональд Трамп та Гілларі Клінтон

У розпорядженні Держдепу США знаходиться близько 40 тис. сторінок документів, що включають у тому числі службове листування Клінтон

Президент США Дональд Трамп попросив Держдепартамент прискорити аналіз і публікацію всіх листів екс-держсекретаря Гілларі Клінтон, які були передані нею в розпорядження зовнішньополітичного відомства.

Про це повідомляє CNN.

Зазначається, що Трамп дав зрозуміти керівництву Держдепартаменту, що воно повинно прискорити процес вивчення і публікації робочого листування Клінтон, яку вона вела з допомогою особистого незахищеного поштового сервера.

Крім того, з розмови з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном Трамп дізнався, що Держдепартамент зараз розглядає понад 13 тис. запитів на публікацію різних матеріалів, зроблених в рамках американського закону про свободу інформації.

Зазначено, що зараз у розпорядженні Держдепартаменту знаходиться близько 40 тис. сторінок документів, що включають у тому числі службове листування Клінтон, які відомству необхідно вивчити на предмет можливої публікації.

Як відомо, питання навколо електронного листування Клінтон піднялося у березні 2015 року на тлі кібератаки на американські держустанови.

У середині жовтня американські ЗМІ повідомляли, що Конгрес США почав розслідування стосовно Гілларі Клінтон щодо використання нею приватного сервера для ділового листування.

Як повідомлялось, влітку цього року сенатори від республіканської партії направили лист до ФБР, в якому зазначили, що колишній директор департаменту Джеймс Комі почав складати заяву щодо невинуватості Клінтон вже у весні 2016 року, не допитавши при цьому 17 основних свідків.

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп звинуватив колишнього директора ФБР Джеймса Комі у «вигороджуванні» екс-держсекретаря країни Гілларі Клінтон

До слова, декілька місяців тому Комі уклав контракт на 2 млн доларів з видавництвом Flatrion Publishing на книгу про свою кар'єру.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: