Тука: Міжнародні організації не допомагатимуть з водою для «ЛНР» через шантаж

Тука: Міжнародні організації не допомагатимуть з водою для «ЛНР» через шантаж

«Очільники» цієї квазі-влади збирають кошти, використовують їх на власні потреби, а Україна – не отримує жодної копійки, зазначив Тука

Міжнародні організації відмовляються надавати допомогу у вирішенні водопостачання на територію окупованої Луганської області, через те, що принципіальних домовленостей з представниками самоназваної «ЛНР» щодо сплати досягти не вдалось.

Про це в ефірі Громадського розказав заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука.

«Механізмів вирішення цього питання станом на зараз немає, бо всі міжнародні організації, розуміючи те, що Україна зіткнулася з шантажем, відмовляються надавати допомогу у вирішення цього питання», – сказав він.

За його словами, точка зору влади щодо цього питання «єдина і принципіальна: квазі-держави і квазі-республіки, які збирає постійно кошти з тих людей, які опинилися в заручниках на тій території, вони мають платити за використані ресурси, інших варіантів немає і не може бути».

При цьому він зауважив, що переважна більшість людей на окупованій території регулярно сплачують за використані ресурси.

«Я розумію, що наші співгромадяни, які опинилися там в заручниках на окупованій території, вони не винні в цій ситуації. Переважна більшість з тих людей регулярно сплачують за використані ресурси. А «очільники» цієї квазі-влади збирають кошти, використовують їх на власні потреби, а Україна – як джерело постачання цих ресурсів – не отримує жодної копійки. Ми опинились в досить скрутній ситуації. З однієї точки зору, звісна річ, ми не відмовляємось від наших співгромадян, ми будемо надалі їм допомагати в тих можливостях, наскільки це від нас залежить. Але йти назустріч примітивним шантажистам, таким, як є Плотницький, ми не можемо собі дозволити. Ситуація дуже складна. Яким чином вона буде вирішена, поки що я не можу сказати», – підсумував Тука.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: