Мешканці «ЛНР» розповіли виданню Bild про своє життя: «Тут правий той, у кого є зброя»

Мешканці «ЛНР» розповіли виданню Bild про своє життя: «Тут правий той, у кого є зброя»
Фото УНІАН

Немає ні судів, ні поліції, через що люди відчувають себе незахищеними, - житель «ЛНР»

Німецький таблоїд Bild продовжує серію репортажів про життя в невизнаних міжнародною спільнотою Донецької і Луганської народних республіках. Про будні в «ЛНР» німецькому виданню Bild розповів колишній шахтар із Луганська Андрій. Коли місто обстрілювали, Андрій разом з дружиною і дочкою виїхав з міста на південь України, але потім все ж повернувся назад.

«Ми залишалися там всього пару місяців. У мене була проблема знайти роботу. Одного разу мене навіть хотіли найняти, але після того, як я проговорився, що я з Луганська, все зірвалося, - розповідає він. - Врешті-решт мені все ж вдалося знайти роботу вантажника, але оплата була настільки низькою, що не покривала навіть оренду житла». Велика частина людей, хто «робив так само, зрозуміли, що вони нікому не потрібні у вільній Україні», відзначає луганчанин. Зараз Андрій знайшов роботу в автомайстерні.

«В цілому життя стало набагато гірше, - продовжує він. - Сильно зросла злочинність. Але це і зрозуміло: роботи тут немає, і кожен намагається вижити. Багато людей, наприклад, жебракують на вулицях, деякі люди почали красти». За словами Андрія, в місті «немає ні судів, ні поліції, через що люди відчувають себе незахищеними. Тут правий  той, у кого є зброя».

«Також я дуже сильно боюсь захворіти, адже я навіть не знаю, як ми виживемо без мого доходу», - підкреслює Андрій.

Влада ж, впевнений Андрій, «не робить зовсім нічого, щоб поліпшити життя людей». «Так званий «уряд» намагається створити картинку прекрасного світу, але в дійсності він для цього нічого не робить. У підсумку ми маємо тільки пропагандистські гасла і порожні обіцянки, як в радянські часи», - каже він.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: