У Болгарії пройшли протести із закликом звільнити лікаря, якого підозрюють у вбивстві рома

У Болгарії пройшли протести із закликом звільнити лікаря, якого підозрюють у вбивстві рома

Напад на сім’ю лікаря сколихнув країну

В понеділок у другому найбільшому місті Болгарії Пловдиві пройшли протести на захист лікаря-анестезіолога, якого звинувачують у вбивстві грабіжника. Протестуючі вимагали звільнити Івана Дімітрова, кваліфікуючи його дії як самозахист. Прокуратура Пловдива у суботу затримала лікаря на 72 години і звинуватила його у вбивстві 38-річного рома під час інциденту. Івану Дімітрову загрожує до 20 років ув’язнення. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Під час інциденту затриманий лікар застрелив рома із пістолета, який обронив його поплічник. Сам Іван Дімітров отримав ножове поранення в ногу. Депутат Європарламенту Ангел Джамбарскі уже закликав звільнити заарештованого. Джамбарські також заявив про те, що Болгарський націоналістичний рух ініціює в парламенті слухання і внесе законопроект щодо самозахисту. Партія Воля також підтримала Дімітрова і ініціативи щодо легалізації самозахисту. Громадяни Болгарії масово підписують петицію із вимогою звільнити лікаря-анестезіолога.

Ромська община Болгарії, рівень безробіття серед якої переважає загальнонаціональний рівень, часто стає об’єктом критики із боку решти населення через власний спосіб життя. Представники окремих політичних сил побоюються, що даний інцидент може привести до посилення нетерпимості щодо ромів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: