У Вінниці протестувальники вимагали відставки Авакова

У Вінниці протестувальники вимагали відставки Авакова
Мітинг у Вінниці
Фото: VЕЖА

Протест у центрі міста

Вранці п’ятого березня кілька десятків протестувальників вийшли під стіни Вінницької ОДА з вимогою негайної відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова у зв’язку із силовим розгоном наметового містечка у Києві біля Верховної Ради

Активісти, серед яких переважну більшість складали протестувальники, котрі раніше вимагали не встановлювати меморіал «Дерево свободи» на майдані Небесної сотні у Вінниці, прийшли на акцію з масою плакатів. На них були написані вимоги відправити у відставку вище керівництво країни, зокрема міністра Арсена Авакова. На акції також було присутньо багато поліцейських: як в одностроях, так і в цивільному.

До перекриття Соборної або ж спроб потрапит досередини будівлі ОДА цього разу не дійшло. Однак протестувальники постійно ініціювали діалоги з присутніми працівниками МВС, демонструючи їм портрети побитих спецпризначенцями протестувальників АТО-вців. Правоохоронцы намагалися в дискусії не вступати, а протестувальники заявляли, що «відтепер поліції в цй країні не існує, а є лише каральні загони».

Найбільше учасників мітингу обурила ситуація, коли під час розгону наметового містачка у Києві, екс-бійці нібито розформованого «Беркуту» принижували затриманих АТОвців, поставивши тих на коліна. У цьому контексті активісти зі сцени порівнювали правоохоронців з проросійськими терористами, котрі так само ставили на коліна полонених українських бійців під час Ілловайського котла.

Нагадаємо, що третього березня працівники МВС спільно з комунальниками здійснили демонтаж наметового табору та обшук наметів. У процесі обшуку правоохоронці заявили про дев’ять знайдених гранат РГД-5 із запалами, однак не уточнили, чи вони були бойові.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: