У Бойка розповіли, чого очікують від «розкольницького» з’їзду Опоблоку

У Бойка розповіли, чого очікують від «розкольницького» з’їзду Опоблоку

Член політради Опоблоку: Збирати незаконні з’їзди – це непорядно

Порядок денний з’їзду частини Опозиційного блоку (що має відбутися завтра, 15 грудня), очолювану Борисом Колесніковим, наразі ніде не оприлюднений. З цього член політради «Опозиційного блоку» Олександр Пузанов (прибічник іншої частини політсили, лідером якої є Юрій Бойко) робить висновок, що опоненти планують політичну помсту.

«Напевно, буде змінений статут, аби виключити можливість для співголови партії Бойка в подальшому впливати на її життя. Бо зараз будь-який документ, який подається в органи державної реєстрації, обов’язково має бути підписаний і Бойком, і Колесніковим. Якщо нема підпису хоч одного з них, цей документ недійсний», - розказав Пузанов в інтерв’ю «Главкому».

Пузанов нагадав: попри усі заяви Юрія Бойка щодо заснування нової політичної сили, «ахметівці» (так називають групу Колеснікова-Новинського) не повинні були виключати його з фракції та «збирати незаконні з’їзди».

«Опоблок будували ж не тільки Колесніков з Новинським. Юрій Бойко його будував більше за інших, працюючи над іміджем, залученням прихильників, виступаючи на ефірах. - зазначив він. - Якщо товариші не хочуть об’єднуватись, бо їм не подобається Бойко чи ще хтось, треба сідати і визначатись, як ми будемо розходитись.

Детальніше читайте в інтерв’ю Олександра Пузанова «Главкому»

Нагадаємо, 20 листопада фракція Опозиційний блок ухвалила рішення про виключення зі своїх лав Юрія Бойка та Сергія Льовочкіна. Співголова Опозиційного блоку Олександр Вілкул у кулуарах пояснив журналістам, що їх виключили з формулюванням «за зраду інтересів виборців».

Перед тим, 17 листопада, стало відомо, що новостворена «Опозиційна платформа - За життя» висунула кандидатуру Бойка для участі в президентських виборах. Його кандидатуру підтримав кум президента РФ Путіна та голова політради партії «За життя» Віктор Медведчук, а також лідер партії «За життя» Вадим Рабінович, якого раніше називали ймовірним кандидатом в президенти.

Варто зазначити, що Бойко та Льовочкін вважаються соратниками відомого бізнесмена Дмитра Фірташа. У свою чергу представники Опоблоку Вадим Новинський та Борис Колесніков,  яких вважають близькими до бізнесмена Ріната Ахметова, не схвалили висунення Бойка на президентські вибори. Зокрема, Колесніков назвав створення «Опозиційної платформи - За життя» - «особистою ініціативою депутата Юрія Бойка», не узгодженою з іншими членами партії та не легітимізованою з'їздом партії.

Читайте також: Остаточне прощавай! Чим завершиться скандальний з’їзд Опоблоку

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: