У центрі Одеси обвалився «Масонський дім»: під завалами можуть бути люди

У центрі Одеси обвалився «Масонський дім»: під завалами можуть бути люди
Фото: hromadske.od.ua

Очевидці стверджують, що під руїнами можуть знаходитись люди, які розбирали будівлю зсередини.

У центрі Одеси сьогодні обвалився пам'ятник архітектури Будинок російського технічного товариства, відомий у місті, як «Масонський дім». Як повідомили у прес-службі Головного управління ДСНС в області, о 13.50 в службу порятунку надійшло повідомлення про обвалення 2-поверхової будівлі.

«На даний час рятувальники та представники інших відповідних служб працюють на місці», - відзначили в прес-службі.

Не виключається, що під завалом знаходяться люди. Місце події оточене, фахівці приступають до розбирання завалу. До місця НП прибули авто швидкої допомоги.

Довідка. 14 серпня минулого року Одеська облрада продала його з аукціону компанії «Арт Білдінг Груп» (входить до групи «Інкор» Руслана Тарпана) за 1,6 млн грн. Остання взяла на себе зобов'язання відновити пам'ятник в автентичному вигляді.. Споруда ХІХ століття розташована в центрі Одеси (вул. Князівська,1/а) пішла з молотка за стартовою ціною. Зазначена двоповерхова будівля є об'єктом культурної спадщини, пам'ятником містобудування та архітектури місцевого значення, його загальна площа – майже 1,34 тисячі квадратних метрів займає ділянку близько 800 квадратних метрів. Побудована у 1892-1894 роках. У момент аукціону об'єкт перебував у занедбаному стані, капітального відновлення потребували, в тому числі, всі комунальні мережі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: