Одеські ЗМІ оцінили збитки Одесі від діючого мера в 120 млн дол

Одеські ЗМІ оцінили збитки Одесі від діючого мера в 120 млн дол
elections.rbc.ua

Одним з найжахливіших проектів мера є «реконструкція» Аркадії, що знищила колишній шарм і красу одеського берега

Міський голова Одеси Геннадій Труханов розпродав найкращі туристичні й рекреаційні місця Південної Пальміри своїм друзям і партнерам по бізнесу. Про це пише одеське видання «Украинская служба информации».

Так, стверджує видання, на 13-й станції Великого Фонтана в Одесі просто на березі моря на схилі пов'язані із Трухановим будівельні компанії спорудили три недобудовані висотки, які одесити назвали «трухановками».  Незважаючи на те, що будівництво заморожене, а вид недобудов спотворює берег моря, жителів і гості міста вже не пускають на пляж у тому районі.

Одним з найжахливіших проектів мера є «реконструкція» Аркадії, що знищила колишній шарм і красу одеського берега. «На ділянці, де провели так званий благоустрій, за вказівкою мера зрубали всі дерева.  Аркадія перетворилася в пустелю, закладену неякісною плиткою, яку доводиться відновлювати після кожного дощу або шторму. Знищенням Аркадії займався найближчий бізнес-партнер Труханова Володимир Галантерник. Він  поставив магазини й МАФи на кожній вільній ділянці біля моря, а після «реконструкції» Аркадія перейшла в його власність. Зазначимо, що місто не отримало ніяких грошей за віддані землі», - пише видання.

1_01Аркадія до реконструкції

2_01Аркадія після реконструкції

3_01Зелені насадження, вирублені під час реконструкції

Така сама картина і зі світовою гордістю Одеси - Ботанічним садом, що був заснований в 1867 році. На території рекреаційних земель Ботанічного саду вже ведеться будівництво висотного жилкомполексу «Green Wood». Це будівництво ризикує перетворитися в черговий недобуд, тому що його будівництво веде компанія ТОВ «Грінвуд ЛТД». Вона перебуває під управлінням екс-керівника компанії «Прогрес буд» Олександра Селезньова - відомого в Одесі, як несумлінного забудовника, на якого заводили кілька кримінальних  справ за шахрайство. Співвласником компании-винищувача Ботанічного саду є все той же партнер Труханова й «інвестор знищення Аркадії» Володимир Галантерник.

Крім приморських районів, Труханов і компанія активно забирають собі землі в центрі міста. У квітні цього року в сквері на розі Семінарської й проспекту Шевченка активізувалося будівництво на ділянці, що два роки простояла обгородженою від одеситів. Раніше там було кафе, на місці якого збиралися побудувати двоповерховий салон-магазин. Однак плани забудовника змінилися. Тепер там хочуть спорудити 10-поверховий будинок. Будувати буде ТОВ «Інвестновобуд», що фактично належить  наближеному до Труханова депутату Одеської міськради Юрію Шумахеру - генеральному директорові інвестиційної групи «РІСТ».

4Недобудова

«За приблизними підрахунками, збитків місту завдано на суму понад 120 млн дол США. За ці гроші можна було б вирішити проблему абсолютно всіх недобудов у Одесі й обмануті інвесторами вкладники одержали б своє довгоочікуване житло... Розрахунки показують, що пенсійні виплати могли б збільшити кожному пенсіонерові міста на 1150 грн, і цього б вистачило на щомісячні виплати протягом 10 років», - пише «УСІ», звертаючись до генерального прокуророва України Юрія Луценко і прокурора Одеської області Олега Жученка з вимогою «зупинити свавілля в Одесі».

5

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: