У Чорне море увійшли чотири кораблі протимінної групи НАТО (фото)

У Чорне море увійшли чотири кораблі протимінної групи НАТО (фото)
Іспанський корабель ESPS Tambre (М 33) увійшов у Чорне море 

Пізніше кораблі групи візьмуть участь у міжнародному навчанні Sea Breeze-2020

Чотири кораблі протимінної групи НАТО SNMCMG2, які невдовзі, ймовірно, візьмуть участь у щорічному міжнародному навчанні Sea Breeze-2020, увійшли у Чорне море.

Про похід групи кораблів повідомив керівник проєкту «Інститут Чорноморських стратегічних досліджень» Андрій Клименко у Facebook.

«До Чорного моря увійшли кораблі 2-ї постійної протимінної групи НАТО - SNMCMG2. Зокрема, турецький тральщик TCG Amasra (М 266), іспанський - ESPS Tambre (М 33), італійський - ITS Gaeta (5554) та флагман групи - корабель постачання ВМС Греції HS Aliakmon (A-470)», - зазначив Клименко та показав фото зазначених суден.

Днями до групи SNMCMG2, яку очолює грецький офіцер Димитрос Кацурос, приєднаються також румунські та болгарські кораблі, пише Укрінформ.

Пізніше кораблі групи, ймовірно, візьмуть участь у міжнародному навчанні Sea Breeze-2020, яке щорічно проводиться у липні.

Варто зазначити, що напередодні цьогорічного навчання Sea Breeze-2020, в якому візьмуть участь кораблі та авіакрило ВМС Збройних сил України, у північно-західній акваторії Чорного моря проведено 5-денний збір-похід кораблів, катерів та суден українського флоту з метою відпрацювання елементів бойової підготовки, злагодженості підрозділів різнорідних сил та демонстрації їх присутності в Чорноморському регіоні.

За даними пресслужби ВМС ЗСУ, навчання Sea Breeze-2020 відбудеться протягом 20-26 липня.

Нещодавно в Одесі відбулася заключна частина з планування українсько-американського навчання Sea Breeze-2020: учасники відеоконференції узгодили, що через коронавірус навчання проходитиме виключно в морській фазі із залученням авіації. Участь у Sea Breeze-2020 візьмуть близько десяти країн, а однією з особливостей буде залучення до навчання кораблів постійної групи НАТО.

Торік з 1 по 12 липня на півдні України відбулись навчання Sea Breeze-2019, в якому взяли участь майже 3 тисячі військових із 19 країн. Навчання проходили у чотири етапи. Основні зусилля під час навчань були спрямовані на відпрацювання контролю та захисту морських комунікацій, важливої берегової інфраструктури.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: