У двох великих містах Львівської області зірвано опалювальний сезон. Енергетики озвучили причини

У двох великих містах Львівської області зірвано опалювальний сезон. Енергетики озвучили причини
ТЕЦ у Львівській області 
Фото: ti-ukraine.org

Відсутність подачі теплоенергії у шістдесятитисячні міста відбулася внаслідок недобросовісних дій Агентства з розшуку та менеджменту активів, - переконують менеджери підприємств

Керівники підприємств ТОВ «НВП «Енергія-Новояворівськ» та ТОВ «Енергія-Новий Розділ» заявили про причини зриву початку опалювального сезону в Новояворівську та Новому Роздолі Львівської області. Про це вони повідомили журналістам на прес-конференції.

Відсутність подачі теплоенергії в ці шістдесятитисячні міста відбулася в наслідок недобросовісних і невиправданих дій службових осіб Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА), переконують менеджери названих підприємств.

На виконання рішення Солом'янського районного суду Києва про арешт частини майна вищевказаних підприємств і передачі його в управління, службові особи тендерного комітету АРМА  визначили управлінця для управління заарештованої частини майна обох ТЕЦ.

Однак, в подальшому стало відомо, що призначений управитель в особі приватного підприємства «Гарант Енерго М» не має необхідних ліцензій на ведення діяльності ТЕЦ щодо забезпечення тепла, гарячої води і електроенергії. Також, як заявив адвокат Святослав Кравець, немає відповідних дозволів доступу до видів необхідної діяльності управління. Виявилося, що управлінці ТЕЦ в Новояворівську та Новому Роздолі навіть не мають кваліфікованого штату співробітників, які можуть працювати на таких об'єктах енергетичної промисловості і забезпечувати функціонування ТЕЦ.

Обрання в порушення закону, сумнівного управлінця, призвело до невиправданої втрати часу на оформлення документів і отримання ліцензій. Як наслідок, це призвело до зриву опалювального сезону і неефективного управління активами підприємства.

За даним фактом Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою внесено дані до єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.367 КК України (неналежне виконання службових обов'язків службовими особами тендерного комітету АРМА) - зазначив адвокат  Святослав Кравець, який займається юридичним супроводом даної справи.

Кравець також акцентував увагу, що службовими особами управлінця ПП «Гарант Енерго М». Відповідно до визначення Солом'янського районного суду м.Києва, накладено арешт з передачею в управління лише частини майна підприємств, з конкретним переліком активів, зазначених в судовому рішенні. Таким чином, захоплення управлінцем всього майна ТЕЦ, що не входить до переліку ухвали суду відповідно до вимог п.1, п.4. ч.5. ст.173 КПК України, вказує на «рейдерське» самозахоплення активів підприємств, акцентував адвокат.

За даним фактом управлінням поліції проводяться ряд слідчих і процесуальних дій для оцінки протиправних дій управлінця.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: