У Гройсмана порахували: 90% людей, які отримують субсидію, дуже задоволені

У Гройсмана порахували: 90% людей, які отримують субсидію, дуже задоволені
Фото з відкритих джерел

Міністр соцполітики запевняє: механізм надання субсидій працює ефективно

Міністр соціальної політики України Андрій Рева вважає, що більшість отримувачів адресних субсидій на оплату комунальних послуг задоволені роботою сервісу. Про це він заявив у інтерв’ю «Главкому».

«Я не можу сказати, що вони на 100% ефективно працюють. Але поговоріть із тим, хто отримує субсидію, і зробіть аналіз, задоволені вони субсидією чи ні. Мій особистий досвід говорить, що 90% людей, які отримують субсидію, нею задоволені», - сказав  Рева.

За словами міністра соцполітики, кількість отримувачів субсидій зросла у 4 рази у порівнянні з минулим роком. Одночасне зростання кількості відмов із 9% до 18% він пояснює покращенням роботи спецкомісії та більш ретельними перевірками. «За зростання кількості субсидіантів із 1,7 мільйонів до 5,5 чи не мала зрости кількість тих, кому відмовлять? Збільшення кількості субсидіантів відбулось майже в чотири рази. А зростання відмов – в два рази. Це прийнятний показник», - стверджує він.

Основною причиною відмов у субсидіях міністр назвав придбання товарів на суму від 50 тис. грн. Водночас, він запевнив, що навіть дорога покупка може не завадити отримати субсидію, оскільки кожен випадок розглядається індивідуально. «Далеко ж не всі навіть у такому випадку отримують відмову. Рішення приймає комісія. Я сам таку комісію очолював у Вінниці. Навіть за наявності такої покупки ми часто вважали, що людині треба надати субсидію. Бо, наприклад, вона продала трикімнатну квартиру, купила двокімнатну, а різницю витратила на лікування. У таких випадках ми давали людям можливість отримати субсидію», - розповів міністр, зазначивши, що в окремих випадках подавач навіть запрошується на засідання комісії.

Міністр закликав подавачів документів у будь-якому разі декларувати дорогі покупки, оскільки матеріальний стан подавачів відслідковують державні соціальні інспектори та фіскальна служба.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: