У Кропивницькому СІЗО знущалися з двох затриманих (фото)

У Кропивницькому СІЗО знущалися з двох затриманих (фото)
Працiвники пенiтенцiарної установи систематично знущались, били та шантажували двох затриманих
Фото: facebook.com/denisovaombudsman

За словами потерпiлих, безпосередньо виконувач обов’язкiв начальника СIЗО погрожував, що заразить їх СНIДом та туберкульозом, демонструючи при цьому шприц з бiлою рiдиною

У Кропивницькому СIЗО систематично знущалися з двох затриманих, били їх та шантажували. Про це у Facebook повiдомила Уповноважений  з прав людини Людмила Денiсова.

«За моїм дорученням регiональний координатор взаємодiї з громадськiстю Уповноваженого ВРУ з прав людини Вiктор Жученя у рамках реалiзацiї нацiонального превентивного механiзму здiйснив монiторинговий вiзит до Кропивницького слiдчого iзолятора, через скаргу двох затриманих осiб на знущання з боку працiвникiв пенiтенцiарної установи», — йдеться в дописi Омбудсмена.

Пiд час вiзиту вдалося поспiлкуватися з двома потерпiлими, якi розповiли, що, починаючи з 27 квiтня, коли їх доставили до СIЗО, працiвники пенiтенцiарної установи систематично над ними знущались, били та шантажували.

Синцi та слiди вiд ударiв були настiльки суттєвими, що, коли затриманих привозили до iзолятора тимчасового тримання, їх вiдмовлялись приймати та повертали назад до СIЗО, де громадян знову пiддавали фiзичному насиллю.

Крiм того, за словами потерпiлих, безпосередньо виконувач обов’язкiв начальника СIЗО погрожував, що заразить їх СНIДом та туберкульозом, демонструючи при цьому шприц з бiлою рiдиною. Як пояснили затриманi, все це робилось з метою вимагання вiд них та їхніх рiдних грошей.

За встановленими фактами регiональний координатор повiдомив прокуратуру Кiровоградської областi. Працiвники прокуратури виїхали в пенiтенцiарну установу, провели опитування затриманих, а також зiбрали iншi матерiали, якi передадуть до Державного бюро розслiдувань.

«Тримаю справу на особистому контролi, адже це не перший випадок морального та фiзичного знущання з затриманих у Кропивницькому СIЗО», — додала Денисова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: