У Лаврова готують відповідь через закриття консульства РФ у США

У Лаврова готують відповідь через закриття консульства РФ у США
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров

Держсекретар США подзвонив спеціально для того, щоб проінформувати Лаврова про додаткові обмеження діяльності російських диппредставництв

Глава МЗС Росії Сергій Лавров в телефонній розмові з Держсекретарем США Рексом Тіллерсона заявив, що Москва відреагує на закриття російського консульства у Сан-Франциско.

Про це повідомляється на сайті МЗС РФ.

«Міністр висловив жаль з приводу ескалації напруги в двосторонніх відносинах, розпочатої не нами, і вказав, що в Москві уважно вивчать оголошені американцями нові заходи, після чого буде повідомлено про нашу реакцію», - ідеться в повідомленні.

Повідомляється, що Держсекретар США Рекс Тіллерсон подзвонив спеціально для того, щоб проінформувати Лаврова про додаткові обмеження діяльності російських дипломатичних представництв на території США.

Напередодні повідомлялося, що влада Сполучених Штатів Америки вимагає закрити консульство Російської Федерації в Сан-Франциско.

Відзначається, що це відповідь на «необгрунтовані і шкідливі» вимоги Росії, які виконали США. Вашингтон готовий на «подальші заходи», але закликає відмовитися від дій у відповідь, додали в Держдепі США.

Раніше американське посольство повідомило, що з 23 серпня призупинить процедуру видачі неімміграційних віз США по всій Росії. 1 вересня ця процедура відновиться, але тільки в Москві.

Як відомо, США збираються скоротити кількість російських консульств.

Біля посольства США в Москві вишикуються черги з охочих отримати американську візу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: