Візовий ажіотаж в Росії: москвичі штурмують посольство США

Візовий ажіотаж в Росії: москвичі штурмують посольство США
Фото: Sotnik Alexander

Раніше Москва наказала скоротити дипломатичні місії США в РФ на 755 осіб - до 455 співробітників

Біля посольства США в Москві вишикувалася черга з охочих отримати американську візу, передає РІА «Новости».

Вівторок став останнім днем, коли американське посольство у РФ видаватиме візи перед перервою до 1 вересня. У зв'язку з цим перед посольством вранці з'явилася довжелезна черга тих, хто повинен пройти співбесіду або вже прийшов за готовою візою (подача заявки на візу відбувається онлайн). Після перевірки документів, в тому числі виклику в посольство, здобувачів пропускають всередину будівлі.

Люди в черзі сподіваються, що встигнуть отримати візу до оголошеної посольством перерви.

Також до посольства підходять люди, щоб уточнити консульську інформацію на стендах, проте ніяких оголошень про зміну видачі віз на них немає.

Раніше американське посольство повідомило, що з 23 серпня призупинить процедуру видачі неімміграційних віз США по всій Росії. 1 вересня ця процедура відновиться, але тільки в Москві.

Як відомо, США збираються скоротити кількість російських консульств.

Нагадаємо, 28 липня Росія оголосила про контрзаходи щодо Вашингтона у зв'язку з прийняттям у Конгресі США законопроекту про санкції проти РФ. З 1 вересня кількість співробітників, які працюють у дипломатичних представництвах США в Росії, має бути скорочено до 455 осіб. Американським дипломатам також заборонили користуватися складськими приміщеннями в Москві і дачею в Срібному бору.

30 липня президент Росії Володимир Путін пообіцяв вислати з країни 755 співробітників американського посольства та консульств.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп підписав законопроект про введення більш посилених санкцій проти Росії. Законопроект практично одноголосно підтримали обидві палати Конгресу.

Читайте також статтю «Главкома»: «Відсанкціонував» без задоволення. Як ЗМІ відреагували на рішення Трампа по Росії»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: