У Луценка підготували підозру Януковичу у справі щодо УПЦ

У Луценка підготували підозру Януковичу у справі щодо УПЦ
Віктор Янукович

Генпрокуратура склала повідомлення про підозру екс-президенту Януковичу у справі про усунення з посади помічника митрополита Володимира – архієпископа Олександра Драбинка

Генпрокуратурою складено повідомлення про підозру екс-президенту Віктору Януковичу у кримінальному провадженні за фактом перевищення влади та службових повноважень колишніми високопосадовцями, а також іншими працівниками правоохоронних органів міста Києва, при незаконному позбавленні волі особистого помічника предстоятеля Української православної церкви архієпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинка). Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Як зазначається, управлінням з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 1 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органа) КК України за фактом перевищення влади та службових повноважень колишніми високопосадовцями (Януковичем, Захарченком, Новинським та Коряком), а також іншими працівниками правоохоронних органів міста Києва, при незаконному позбавленні волі особистого помічника нині покійного предстоятеля Української православної церкви митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана), а саме, архієпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинка).

«Під час досудового розслідування зібрано достатньо доказів, які свідчать про причетність до скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 146 КК України, Януковича, у зв’язку з чим 16 листопада 2016 року у провадженні складено повідомлення про підозру останньому та на даний час вживаються заходи щодо її належного вручення», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні о 15:00 розпочалося засідання Регламентного комітету щодо позбавлення недоторканності нардепа Новинського.

Нагадаємо, 3 листопада генеральний прокурор України Юрій Луценко оприлюднив фотокопію подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від Опоблоку Вадима Новинського. У поданні йдеться про перевищення влади та скоєння злочинів спільно з Віктором Януковичем та правоохоронцями Києва при незаконному позбавленні волі архієпископа (нині митрополит. – Ред.) Драбинка, коли той був помічником нині покійного предстоятеля УПЦ Володимира Сабодана.

Луценко зазначив, що згода Верховної Ради на притягнення до кримінальної відповідальності Новинського дозволить передати до суду першу справу проти колишнього президента Віктора Януковича.

Регламентний комітет Верховної Ради розгляне подання Генпрокуратури на зняття недоторканності і притягнення до кримінальної відповідальності депутата Новинського 16 листопада.

Читайте також статтю «Главкома» «Скандал у Генпрокуратурі: слідчий, що вручав повістку Новинському, втік за кордон»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: