У Мін'юсті РФ підтвердили українське громадянство Сенцова

У Мін'юсті РФ підтвердили українське громадянство Сенцова

Паспорт громадянина України Сенцову був виданий 12 листопада 1997 року

Управління Федеральної служби виконання покарань по Ямало-Ненському округу Міністерства юстиції Російської Федерації видало консульству України в Єкатеринбурзі, яка посвідчує, що український політв'язень та режисер Олег Сенцов громадянин України. 

Про це у Facebook написав адвокат Сенцова Дмитро Дінзе. 

«Засуджений Сенцов О.Г. — громадянин Республіки Україна. Прибув етапом 09.10. 2017 року. В особистій справі паспорт ЕС 477125 виданий 12 листопада 1997 року», — йдеться у довідці. 

Таким чином, це спростовує твердження російської сторони проте, що Сенцов на момент засудження був громадянином Російської Федерації.

data

Раніше генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив про готовність подати прохання про помилування українського політв'язня Олега Сенцова, який незаконно утримується в Росії.

Раніше омбудсмен України Людмила Денісова закликала Москалькову посприяти звільненню Сенцова.

19 червня Денісова повідомила, що досягнуті напередодні домовленості про синхронне відвідування омбудсменами ув’язнених українського режисера Олега Сенцова і керівника РИА Новости Украина Кирила Вишинського не були виконані.

Нагадаємо, російський кінопродюсер Євген Гінділіс оприлюднив у Facebook текст листа від Олега Сенцова із колонії, датований 22 червня.

У понеділок, 25 червня, у Страсбурзі відкривається літня сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). У день відкриття сесії Бюро асамблеї вирішуватиме, чи вносити до порядку денного питання термінових дебатів щодо звільнення Олега Сенцова та інших українських політв'язнів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: