У МЗС Польщі розповіли, хто потрапив у їхній «чорний список» українців

У МЗС Польщі розповіли, хто потрапив у їхній «чорний список» українців

Польща не буде інформувати про заборону в’їзду тих, хто опинився у списку

Заборона на в’їзд до Польщі діє лише щодо окремих українських чиновників, відповідальних за прийняття рішень. Про це розповів віце-міністр закордонних справ Польщі Бартош Ціхоцький в інтерв’ю агентству PAP.

«Ми говоримо тут про урядовців, представників української держави, а не газет, аналітичних центрів, університетів чи ансамблів пісні і танцю. Тих, хто приймає рішення, які не тільки ображають почуття поляків, йдеться у тому числі про заперечення Волинського злочину, але прославляють українські формування, що співпрацювали з нацистською Німеччиною», - сказав він.

«Це не тільки антипольські настрої, а антиєвропейські – заперечення всього, за що багато українців віддали життя і здоров’я під час Революції гідності», - додав Ціхоцький.

При цьому він не став відповідати на питання, наскільки довгим є список українців, яким заборонений в’їзд до Польщі.

Дипломат також зазначив, що вони не зобов’язані інформувати про заборону в’їзду тих, хто опинився у списку.

Нагадаємо, раніше видання Dziennik з посиланням на свої джерела повідомило, що голові Українського інституту національної пам'яті Володимиру В’ятровичу заборонено в’їзд до Польщі. 

Також, за даними цього польського видання, Міністерство закордонних справ Польщі готує список українців, яким буде заборонено в'їзд до країни

Польща офіційно не підтвердила введення заборони на в'їзд В'ятровичу.

Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Польща не розкриває, кому, якій кількості осіб та з якої сфери люди оголошені персонами нон ґрата, тільки підкреслив, що «цей список надто короткий».

Також читайте матеріал «Главкома»: Історик Ігор Марчук: Польща хоче перегляду кордонів? Інакше я не можу пояснити її дії 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: