Польща не підтвердила заборону на в'їзд В'ятровичу, - Клімкін

Польща не підтвердила заборону на в'їзд В'ятровичу, - Клімкін
Володимир В'ятрович

У МЗС Польщі не підтвердили інформацію про внесення в «чорний список» В'ятровича

Польща офіційно не підтвердила введення заборони на в'їзд проти голови Українського інституту національної пам'яті Володимиру В'ятровичу.

Про це повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін в ефірі телеканалу «Інтер».

«Польська сторона нам цього не підтверджує. Ми намагалися це з'ясувати в міністерстві закордонних справ Польщі», - сказав міністр.

Як повідомлялося, 8 листопада глава Української держави Петро Порошенко ініціював проведення надзвичайного засідання консультаційного комітету президентів України і Польщі з метою запобігання подальшої ескалації напруги між двома країнами. Польська сторона погодилася на цю пропозицію.

Нагадаємо, глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковький заявив, що Київ «використовує» Варшаву і розраховує, що вона за будь-яких обставин підтримуватиме Україну.

Глава польської дипломатії зауважив, що «кісткою незгоди» у двосторонніх відносинах є історія, «до певної міри» освіта, а також повернення польській громаді в Україні церковного майна – костелів та парафіяльних будинків.

Ващиковський підкреслив, що після візиту до Львова він хоче зустрітися з президентом РП Анджеєм Дудою, але «не має для президента оптимістичних новин».

Глава польської дипломатії зазначив, що рішення про те, чи їхати в Україну в середині грудня, Дуда має прийняти самостійно, «але ситуація є досить складною».

Своєю чергою президент Польщі Анджей Дуда заявив, що люди, які відверто проголошують націоналістичні і антипольські погляди, не повинні займати важливих посад в українській політиці

Також читайте матеріал «Главкома»: Історик Ігор Марчук: Польща хоче перегляду кордонів? Інакше я не можу пояснити її дії 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: