У МЗС визначили кроки для звільнення політв’язнів у Криму

У МЗС визначили кроки для звільнення політв’язнів у Криму

Засідання громадської платформи з питань звільнення політв’язнів

Учасники зустрічі в МЗС домовилися про конкретні кроки для звільнення незаконно утримуваних Росією громадян України

У Міністерстві закордонних справ відбулося засідання громадської платформи з питань звільнення політв’язнів у форматі відео-конференції з кримськими активістами та родичами незаконно утримуваних окупаційною владою осіб.

Про це повідомляється на сайті МЗС

Участь у засіданні взяли заступники голови Меджлісу Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров, нардеп, уповноважений президента у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров та інші.

«Учасники зустрічі домовилися про конкретні кроки для звільнення незаконно утримуваних Росією громадян України та допомоги їхнім родинам, доступу українських громадян в окупованому Криму до освіти та усього комплексу державних послуг, зокрема спрощення оформлення необхідних документів», - йдеться у повідомленні.

Також йшлося про законодавчі ініціативи у сфері захисту прав політв’язнів.

Зазначимо, що 25 жовтня стало відомо, що заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, засуджених в окупованому Криму, росіяни видали Туреччині.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України (фракція «БПП») Рефат Чубаров заявив, що двох заступників голови Меджлісу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза видали Туреччині, тому що Кремль пішов назустріч проханню Ердогана.

Президент Петро Порошенко подякував лідеру Туреччини Реджепу Ердогану за його зусилля у звільненні засуджених в анексованому Росією Криму лідерів Меджлісу Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза.

Тим часом заступник очільника Меджлісу Ільмі Умеров зауважив, що їхнє з Чийгозом звільнення стало можливим завдяки діям президентів Петра Порошенка та Реджепа Ердогана.

27 жовтня Умеров та Чийгоз прилетіли до України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: