У Нацраді пояснили, чому не змогли завадити «Інтеру» показати скандальний концерт до Дня Перемоги

У Нацраді пояснили, чому не змогли завадити «Інтеру» показати скандальний концерт до Дня Перемоги
Засідання Нацради з питань телебачення і радіомовлення
Фото: Facebook

Регулятор має на обмежені можливості впливати на діяльність мовників

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не змогла завадити телеканалу «Інтеру» показати скандальний концерт до Дня Перемоги тому, що відеоролик, у якому містилось ймовірне порушення, був розміщений перед показом концерту у соцмережах, на діяльність яких повноваження Нацради не розповсюджуються. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів член Нацради з питань телерадіомовлення Сергій Костинський.

«Закон вимагає, щоб порушення фіксувалися безпосередньо в ефірі. На мовлення в соцмережах і, загалом, в інтернеті повноваження регулятора поки що не розповсюджуються», - сказав він. Чиновник зауважив, що регулятор не може діяти превентивно. «Нацрада, згідно з чинним законодавством, не має права втручатися в редакційну політику мовників - вимагати щось ставити або не ставити в ефір», - сказав Костинський.

Він також повідомив, що після появи відеоролика з анонсом концерту, Нацрада звернулася до телеканалу із публічною заявою, проханням не вдаватися до провокацій. «На жаль, «Інтер» не зважив на цю офіційну заяву», - поскаржився чиновник.

Як повідомляв «Главком», телеканал «Інтер» 9 травня показав концерт до Дня Перемоги, під час якого один із ведучих заходу «Перемога. Одна на всіх» Андрій Доманський заявив про те, що не можна допустити, щоб по вулицях столиці України в факельному марші безкарно проносили портрети «фашистських злочинців». Уривок з концерту, на якому були зафіксовані ці слова потрапив до інтернету раніше 9 травня і викликав суспільний резонанс із акціями протесту біля будівлі телеканалу.

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення заявила про проведення позапланової перевірки «Інтера» у зв’язку з показом концерту, на якому пролунали неоднозначні заяви.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: