У Нью-Йорку помер один з творців персонажа Людини-павука

У Нью-Йорку помер один з творців персонажа Людини-павука
Стів Дітко

Дитко знайшли мертвим 29 червня в його квартирі на Манхеттені

У віці 90 років помер художник Стів Дітко, один з творців Людини-павука і Доктора Стренджа для всесвіту Marvel. Про це повідомляє The Hollywood Reporter з посиланням на департамент поліції Нью-Йорка.

Дитко виявили мертвим 29 червня в його квартирі на Манхеттені. Причина його смерті не називається.

Стів Дітко народився 2 листопада 1927 року в штаті Пенсільванія. У 1961 році він разом з колишнім головним редактором Marvel Comics Стеном Лі створив персонажа Людини-павука, який вперше з'явився в 15-му номері «Дивною фантазії».

Герой став настільки популярний, що отримав самостійну сюжетну лінію в серії коміксів «Дивовижна Людина-павук». Як зазначає видання, Дитко повністю придумав образ персонажа - червоно-синій костюм і здатність «стріляти» павутиною.

У 1963 році Дитко створив героя Доктора Стренджа, який також став одним з головних персонажів всесвіту Marvel. У 1966 році художник покинув Marvel Comics через розбіжності зі Стеном Лі. Вони не спілкувалися протягом декількох років. Видання зазначає, що причиною їхнього конфлікту могло стати те, що Лі не визнавав великого внеску Дитко в створення Людини-павука і Доктора Стренджа.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: