Covid-19 у Московському патріархаті: митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій захворів на коронавірус

Covid-19 у Московському патріархаті: митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій захворів на коронавірус
Митрополит Тернопільський і Кременецький Московського патріархату Сергій захворів на Covid-19

Представник РПЦ в Україні перебуває у столичній лікарні

У митрополита Тернопільського і Кременецького УПЦ Московського патріархату Сергія виявлено коронавірус, митрополит знаходиться в Олександрівській лікарні в Києві.

Про це сьогодні на засіданні Тернопільського міського оперативного штабу із подолання надзвичайної ситуації повідомив заступник начальника обласного лабораторного центру Володимир Паничев.

«Київські колеги повідомили нас, що в Олександрівській лікарні лікують митрополита Сергія. Окрім того, хворобу уже підтвердили у 4-х священників і диякона, які дотичні до Почаєва. Також коронавірус виявлено у священника, що має стосунок до Почаєва, та його дружини», - розповів Паничев.

За його словами, ситуація із поширенням Covid-19 на Тернопільщині залишається складною. Спостерігається спалах інфекції. Серед захворілих – 132 медики.

Станом на 22 квітня на Тернопільщині зафіксовано 471 хворий на Covid-19, з них - 31 дитина, сім випадків – летальні.

Зазначимо, у містечку Почаїв на Тернопільщині одразу майже три десятки медиків місцевої лікарні помістили на обсервацію, а медичний заклад зачинили. Коронавірус діагностували в чотирьох медсестер.

Крім того, МОЗ підозрює, що в Почаївській лаврі — масове захворювання на коронавірус, але не може це підтвердити, тому що настоятель відмовляється від співпраці. Про це на засіданні оперативного штабу Тернопільській області сказала головний санітарний лікар Тернопільської області Оксана Чайчук.

Вона додала, що в України є також звернення консула Молдови про зараження восьми паломників, які відвідували Почаївську лавру.

Зазначимо, що з 21 квітня Почаївську Свято-Успенську лавру в місті Почаїв Тернопільської області закрили на карантин

Як відомо, Почаївську Свято-Успенську лавру контролює церква Московського патріархату в Україні.

За повідомленням «Главкома», під час святкування Великодня у Лаврі не було дотримано карантинний режим. Факт невиконання карантинних заходів зафіксували поліцейські у Лаврі, що на Кременеччині. Божественна літургія відбулася за участі значної кількості вірян, які не дотримувалися дистанції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: