В Почаївській лаврі на Великдень зафіксували скупчення людей, – поліція

В Почаївській лаврі на Великдень зафіксували скупчення людей, – поліція

Поліцейські зафіксували скупчення людей у Почаївській лаврі

Більшість парафіян не дотримувалися дистанції

Факт невиконання карантинних заходів зафіксували поліцейські в Почаївській Свято-Успенській лаврі, що на Кременеччині. Божественна літургія відбулася за участі значної кількості вірян, які не дотримувалися дистанції.

Про це повідомила пресслужба поліції поліції Тернопільської області

«Пасхальне богослужіння розпочалося о 23-й годині. В цей час поліцейські зафіксували скупчення людей у храмі, ще кілька десятків прихожан перебували на вулиці. Переважна більшість не дотримувалися дистанції. Під час релігійної відправи духовенство відчинило двері монастиря і віряни, всупереч встановленим обмеженням, почали заходити всередину. В зв’язку з цим були посилені поліцейські заходи задля мінімізації можливого зараження людей», – йдеться у повідомленні.

В зв’язку з порушенням карантинних норм у поліції розглядають питання щодо внесення даного факту до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Зазначають, що більшість людей прийшли на святкову відправу з індивідуальними засобами захисту, а тим, хто їх не мав – правоохоронці роздавали заздалегідь підготовлені маски. Великоднє богослужіння завершилося близько 4.30 – і прихожани розійшлися.

У поліції повідомили, що згідно із попередніми домовленостями з духовенством Почаївської лаври, богослужіння мало проводитися з виконанням усіх умов та правил карантину. Прихожани мали перебувати на прилеглій території, а не в храмі.

«У Тернопільській області Великодні богослужіння відбулися в 447 культових спорудах та храмах міста й області. Майже пів тисячі працівників поліції забезпечували публічну безпеку. Більшість релігійних заходів проводилися з дотриманням встановлених обмежень», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, цьогоріч Великдень в українських церквах проходить в умовах карантину, у зв’язку з чим обмежено всі традиційні святкові заходи та богослужіння. Натомість у Святогірській Лаврі РПЦ в Україні (Донецька область) головний храм був заповнений людьми, служба проходила без дотримання карантинних заходів обережності.

Поліцейські склали три адміністративні протоколи через порушення правил карантину під час великодніх богослужінь у Запорізькій, Рівненській та Чернігівській областях.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: