У Порошенка відмовились повідомити, чи подали до суду на телеканал ВВС

У Порошенка відмовились повідомити, чи подали до суду на телеканал ВВС
Зустріч Петра Порошенка та Дональда Трампа

Нардеп Лещенко вважає, що в адміністрації президента таки не подали жодного позову проти ВВС

В адміністрації президента України відмовились розповісти, чи подали позов до суду на ВВС через публікацію про те, що зустріч Петра Порошенка з Дональдом Трампом у минулому році організували за гроші.

Про це йдеться у відповіді АП на запит народного депутата Сергія Лещенка.

«Як зазначив Конституційний суд України у Рішенні № 5-рп від 5 березня 2003 року (справа про звернення народних депутатів України до Національного банку України), у разі надходження звернень, зміст яких не відповідає закону або виходить за межі компетенції адресата, останній не зобов’язаний задовольняти вимоги запиту або приймати пропозицію, яка містить у зверненні», - зазначили у відповіді АП на запит Лещенка.

На основі цієї відповіді нардеп припустив, що в адміністрації президента таки не подали жодного позову.

«Сьогодні отримав відписку від глава адміністрації президента Райніна. З якої можна зробити висновок, що жодного позову Порошенко не подав. А значить, все-таки немає диму без вогню - і гроші були?», - зауважив він.

Раніше ВВС з посиланням на джерела у Києві заявила, що адвокат президента США Майкл Коен отримав щонайменше 400 тисяч доларів за допомогу в організації першої зустрічі президента України Петра Порошенка та Дональда Трампа у 2017 році.

Оплачували зусилля Коена посередники, які були на боці Порошенка. Налагодження зв’язків із Трампом було доручено колишньому помічнику Порошенка. Той зі свого боку попросив про це українського депутата, ім’я та партію якого не називають.

За повідомленнями обізнаних із ситуацією джерел у Києві, депутат використав особисті контакти у єврейських організаціях у штаті Нью-Йорк, які і привели до адвоката Трампа Майкла Коена.

Ймовірніше за все, Трампу про ці виплати відомо не було.

Адміністрація президента України заперечила інформацію про те, що посередники Петра Порошенка заплатили щонайменше 400 тисяч доларів адвокату Дональда Трампа для організації першої зустрічі двох президентів у 2017 році.

На Банковій вимагатимуть спростування фейкової інформації щодо організації зустрічі з Трампом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: