У Порошенка закликають Раду якнайшвидше ухвалити два важливих закони

У Порошенка закликають Раду якнайшвидше ухвалити два важливих закони

Ухвалення закону про банки допоможе Україні отримати від ЄС понад мільярд євро допомоги

Партія «Європейська солідарність» вимагає винесення на найближче позачергове засідання Верховної Ради закону про банки, від ухвалення якого залежить отримання міжнародної допомоги на подолання наслідків коронавірусу та економічної кризи. Про це йдеться на сайті політсили.

Цей закон допоможе Україні отримати 1 мільярд 200 мільйонів євро макрофінансової допомоги від Євросоюзу, про що було оголошено у середу. Зазначимо, що рішення про цю допомогу лобіював п’ятий президент України Петро Порошенко, і тепер від «монобільшості» та Володимира Зеленського залежить, чи надійдуть в Україну ці гроші, щоб підтримати обороноздатність, забезпечити підтримку медиків і соціальний захист людей.

Також «Європейська солідарність» також вимагає включення до порядку денного законопроєкту 3376, поданого Петром Порошенком та іншими членами фракції, про страхування медичних працівників на випадок смерті або захворювання від коронавірусу. Йдеться відповідно про півтора мільйона та двісті тисяч гривень. 

«В Україні, як відомо, склалася критична ситуація, коли майже кожен п’ятий з-поміж інфікованих – медик, і вони потребують захисту для ефективної протидії пандемії та лікування українців», – наголошують у «ЄС».

Як вже відомо, голова Верховної Ради України Дмитро Разумков підписав розпорядження про скликання позачергового пленарного засідання парламенту у п'ятницю, 24 квітня. Не виключено, що під час позачергового засідання Ради нардепи розглядатимуть й питання призначення Михайла Саакашвілі віцепрем'єром

Як сьогодні повідомляли джерела «Главкома», кандидатура Михайла Саакашвілі розглядається на посаду віцепрем'єр-міністра України. Експрезидент Грузії може посісти посаду заступника голови уряду з питань реформ. Згодом Саакашвілі заявив, що для нього велика честь отримати від президента Володимира Зеленського пропозицію стати віце-прем'єром уряду України з питань реформ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: