У прокуратурі Грузії повідомили, скільки років ув’язнення загрожує Саакашвілі

У прокуратурі Грузії повідомили, скільки років ув’язнення загрожує Саакашвілі
Михайло Саакашвілі

Головна прокуратура Грузії веде щодо Михайла Саакашвілі чотири кримінальні справи, за якими завершено слідство

Позбавленому українського громадянства Михайлу Саакашвілі в Грузії загрожує до 11 років позбавлення волі за чотирма кримінальними провадженнями.

Про це розповіла прокурор Головної прокуратури Грузії Натія Сонгулашвілі, повідомляє «Обозреватель».

«В даний час Головна прокуратура Грузії веде щодо Михайла Саакашвілі чотири кримінальні справи, за якими завершено слідство і йде судовий розгляд. Всі ці справи зараз розглядаються Тбіліським міським судом», - заявила Сонгулашвілі.

За словами прокурора, екс-президенту Грузії інкримінуються наступні звинувачення:

- у справі про вбивство Сандро Гіргвіліані;

- у справі про розтрату державних коштів з коштів фонду Спеціальної служби державної охорони Грузії на особисті потреби в особливо великих розмірах – на суму 9 мільйонів грузинських ларі;

- у справі про жорстоке побиття депутата грузинського парламенту Валерія Гелашвілі;

- у справі про захоплення і відбирання телекомпанії «Імеді», яка в критичній формі висвітлювала діяльність режиму Саакашвілі, а також іншого бізнесу у бізнесмена Бадрі Патаркацишвілі і його сім'ї, що призвело до масових протестів у Грузії.

«Через те, що в 2012 році змінилося керівництво Грузії, грузинський парламент вніс зміни в законодавство, за яким, незважаючи на кількість звинувачень, найтяжча стаття поглинає інші. Раніше терміни підсумовувалися, і людині можна було запитувати 30 або 40 років ув'язнення. Виходило, як довічне. Але після лібералізації законодавства, терміни не сумуються. Через це, якщо у людини є три-чотири звинувачення, у нього буде тільки один термін. Таким чином, Михайлу Саакашвілі загрожує 11 років позбавлення волі, якщо суд винесе обвинувальний вирок», - пояснили в Головній прокуратурі Грузії.

Також стало відомо, у чому звинувачують Саакашвілі: опубліковані матеріали кримінальних справ.

Зазначимо, за даними польських ЗМІ, Саакашвілі відвідав Польщу, де виступив на присвяченому річниці Варшавського повстання заході.

Прокуратура Грузії звернулася до Польщі через візит Саакашвілі.

Нагадаємо, що Саакашвілі позбавили українського громадянства. 

Державна прикордонна служба має намір не пропустити Саакашвілі на територію України в разі його спроб приїхати до нашої держави.

1 серпня ЗМІ показали указ президента Петра Порошенка про позбавлення українського громадянства Саакашвілі. Документ №196/2017 був підписаний 26 липня.

Саакашвілі вказав, що буде через суд намагатися повернути собі громадянство України і хотів би бути присутнім на судовому процесі.

Він стверджує, що президент України Петро Порошенко позбавив його громадянства, щоби прибрати політичного конкурента.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: