У рамках домовленості ОПЕК+ видобуток нафти зросте на 1 млн барелів

У рамках домовленості ОПЕК+ видобуток нафти зросте на 1 млн барелів

Досі ще не розподілені квоти на видобуток додаткової нафти

Країни домовленості ОПЕК+, куди входять як учасники картелю, так і зовнішні країни такі як РФ, домовилися в другому півріччі 2018 року збільшити видобуток нафти на 1 млн барелів.

Про це повідомляє видання «Коммерсантъ».

Причиною такого рішення є те, що домовленість 2016 року щодо зменшення видобування на 1,8 млн барелів на добу виконується на 150% – через падіння видобутку в Венесуелі. Окрім того очікується на фоні американських санкцій проти Ірану видобуток впаде і в цій країні.

Представники Саудівської Аравії говорять про те, що вже в липні учасники угоди ОПЕК+ можуть почати видобувати на добу додаткові 250-400 тисяч барелів нафти. А до кінця 2018 року цей показник і доведуть до 1 млн барелів.

Нарощення щодобового видобутку нафти можуть зробити до 10 країн. При цьому на сьогодні розподіл квот іще не здійснений. РФ може розраховувати на додаткові 200 тисяч барелів на добу.

Раніше обговорювали можливість збільшення видобутку до 1,5 млн барелів, проти чого виступили Ірак, Іран і Венесуела. РФ і Саудівській Аравії вдалося переконати Тегеран плавно почати збільшити видобування, ніж ставити під сумнів саму угоду ОПЕК+.

Паралельно із цим Москва і Ер-Ріяд шукають можливість продовжити співпрацю для стабілізації цін на нафту, не зважаючи на те, що дія угоди ОПЕК+ має завершитися вже наприкінці 2018 року. Обговорюється можливість як перетворення РФ на спостерігача в рамках ОПЕК, так і інституціоналізація самого механізму ОПЕК+.

Нагадаємо, у Китаї відбулося п'яте в цьому році підвищення цін на нафтопродукти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: