У російській в’язниці Сущенка вже переодягли в робу

У російській в’язниці Сущенка вже переодягли в робу

Фейгіну вдалося 15 хвилин поспілкуватися з Сущенком

Незаконно арештований в Росії український журналіст Роман Сущенко не визнає своєї провини за оголошеною сьогодні підозрою в шпигунстві, від дачі показань сьогодні відмовився і подасть письмове клопотання зі своєю позицією. Про це повідомив його адвокат Марк Фейгін.

«Тривало це все (зачитування обвинувачення. - Ред.) годину з гаком. Дійсно, пред'явили постанову про притягнення як обвинуваченого за ст. 276 «Шпигунство». Мене і мого підзахисного вони не переконали, провину ми не визнаємо. Ми відмовилися від дачі показань сьогодні і маємо намір надалі письмово викласти позицію сторони захисту, насамперед самого Романа, і представити через клопотання до матеріалів слідства», - розповів Фейгін в ефірі «112 Україна».

Він повідомив, що у нього була можливість поспілкуватися із Сущенком протягом 15 хвилин щодо низки питань. Наступного разу він відвідає його у понеділок. Журналіст вже був у робі.

За словами адвоката, питання допуску консула до Сущенка, ймовірно, вже вирішене.

«Ми обговорювали питання, коли пустять консула, я так зрозумів, як мені здалося, що це питання вже вирішене. Він передавав привіт мамі, казав, що з його вагою все нормально, передавав привіт дружині й дочці. Він дякував усім, хто включився в боротьбу за нього. Його агентство складає дайджести для нього, я привезу йому в понеділок, його це цікавить, він же журналіст. Щось для нього несподівано, щось передбачувано. Він радий, що його не кидають і що за нього якось борються», - сказав Фейгін.

Нагадаємо, Сущенку в РФ сьогодні пред'явили офіційне звинувачення в шпигунстві.

2 жовтня громадський рух «Відкрита Росія» на своєму сайті повідомив, що суд Москви заарештував українця Романа Сущенка за звинуваченням у шпигунстві і що правозахисники випадково зустріли чоловіка у камері карантинного відділення Лефортовської в'язниці. Національне інформаційне агентство «Укрінформ» вважає затримання Сущенка, який працює в агентстві з 2002 року та кореспондентом у Франції з 2010-го, спланованою провокацією. «Укрінформ» і дружина журналіста уклали з російським адвокатом Марком Фейгіним угоду про захист Сущенка. МЗС України вимагає від Росії негайного звільнення українського журналіста.

Прес-секретар Путіна назвав затримання українського журналіста в Москві «звичайною роботою спецслужб».

Українського консула не пустили на зустріч з Романом Сущенком.

МЗС викликало для пояснень російського консула в Україні,оскільки порушується законне право на захист українських громадян. Але консул РФ не з’явився на виклик Міністерства закордонних справ України.

7 жовтня президент Петро Порошенко повідомив, що українські дипломати добилися доступу до Сущенка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: