У Росії офіційно звинуватили Сущенка в шпигунстві

У Росії офіційно звинуватили Сущенка в шпигунстві
Незаконно затриманий у Москві український журналіст Роман Сущенко

Український журналіст не визнає вину

У п’ятницю, 7 жовтня, російське слідство пред'явило офіційне обвинувачення в шпигунстві українському журналісту Роману Сущенку, незаконно затриманому в Росії. Про це ТАСС повідомив адвокат Сущенка Марк Фейгін.

«Йому пред'явлено обвинувачення. Слідчий продовжує викладати фабулу», - сказав адвокат. За словами Фейгіна, його підзахисний не має наміру в п'ятницю давати свідчення слідчому, оскільки у нього не було можливості поспілкуватися з адвокатом і погодити позицію.
У той же час, відзначає адвокат, Сущенко не визнає вину.

Нагадаємо, 2 жовтня громадський рух «Відкрита Росія» на своєму сайті повідомив, що суд Москви заарештував українця Романа Сущенка за звинуваченням у шпигунстві і що правозахисники випадково зустріли чоловіка у камері карантинного відділення Лефортовської в'язниці. Національне інформаційне агентство «Укрінформ» вважає затримання Сущенка, який працює в агентстві з 2002 року та кореспондентом у Франції з 2010-го, спланованою провокацією. «Укрінформ» і дружина журналіста уклали з російським адвокатом Марком Фейгіним угоду про захист Сущенка. МЗС України вимагає від Росії негайного звільнення українського журналіста.

Прес-секретар Путіна назвав затримання українського журналіста в Москві «звичайною роботою спецслужб».

Українського консула не пустили на зустріч з Романом Сущенком.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: