У справі смертельної ДТП у Харкові допитали шістьох потерпілих

У справі смертельної ДТП у Харкові допитали шістьох потерпілих
Фото: Укрінформ

Потерпілі розповіли, чому деякі з них вирішили відмовитися від матеріальної допомоги сім'ї Зайцевих

У Київському районному суді Харкова допитали шістьох потерпілих у справі смертельної ДТП в центрі міста.

Про це повідомляє Mediaport.

Першою на засіданні виступила постраждала Анна Комар з Кременчука. З нею спілкувалися в режимі відеоконференції, адже після аварії жінці дали другу групу інвалідності, тож їй важко фізично брати участь у засіданнях. Комар розповіла, що пам'ятає, як вийшла з роботи, а потім прокинулася в лікарні.

Вона також додала, що з нею ніхто не зв’язувався та не пропонував грошової допомоги, і жодних пропозицій від родини обвинуваченої в ДТП Олени Зайцевої не брала.

Друга потерпіла, киянка Оксана Нестеренко разом з подругою Жанною Власенко у день аварії 18 жовтня вирішили піти на каву в центрі міста перед потягом. Коли Нестеренко прокинулася після аварії, то не могла зрозуміти, що робить в Харкові. Їй здавалося, що вона поїхала до Києва.

«Гроші надходили від Іванової (матері Олени Зайцевої - ред.). Я їх прийняла, адже не знала, від кого вони. Хочу якомога швидше повернутися до нормального життя», — сказала Нестеренко.

Жінка досі не вийшла на роботу через головний біль після аварії. Також вона вимушена пересуватися на милицях. Нестеренко потрібна тривала реабілітація.

Жанна Власенко розповіла, що про той вечір нічого не пам’ятає.

«Спочатку відмовлялася від допомоги, але потім змінилися обставини. Жоден лікар не може мені сказати, що все буде добре, тому ми взяли гроші», — пояснює Власенко.

Тінатін Шевцова дізналася про смерть сестри в аварії на наступний день після ДТП.

«Дзвонила мати Зайцевої, ми попросили нас більше не турбувати, від допомоги відмовилися. Потім ще дзвонили представники, ми теж відмовилися», — каже Тінатін.

Потерпілий Юрій Неудачин 18 жовтня прокинувся на тротуарі, коли якийсь перехожий повертав його до тями.

У тій аварії потерпіла Людмила Фабріс втратила доньку й онуку — Аллу і Анастасію Сокіл. Загиблі, за словами жінки, мали зустрітися на тому перехресті на Сумській, де і сталася аварія. Коли вони не повернулися додому, Фабріс вирішила, що Алла і Настя залишилися ночувати у подруги.

Допит інших потерпілих продовжать на наступному засіданні 6 березня.

Нагадаємо, увечері 18 жовтня в Харкові автомобіль Lexus, який їхав на червоне світло, вилетів на тротуар, та перекинувся. Внаслідок ДТП загинули 5 осіб, ще 6 отримали поранення різного ступеню тяжкості. Пізніше в харківській лікарні померла 20-річна Діана Берченко, одна із сестер, які постраждали в результаті ДТП. 

За кермом Lexus перебувала 20-річна Олена Зайцева, донька харківського бізнесмена і зведена сестра екс-заступника прокурора Черкаської області часів Пшонки Дмитра Зайцева, який був на посаді в 2013 році.

В сечі Олени Зайцевої було знайдено опіати.

20 жовтня прокуратура повідомила, що Зайцевій оголосили про підозру. Дівчині обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу.

8 листопада суд визначив запобіжний захід Дронову у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави до закінчення термінів досудового слідства, тобто до 19 грудня включно.

13 грудня Київський районний суд Харкова залишив під вартою Дронова до 10 лютого 2018 року.

Того ж дня суд Харкова задовольнив клопотання прокурора щодо продовження терміну дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою учасниці смертельної ДТП Олені Зайцевій до 10 лютого 2018 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: