Посол: У США не закрите питання надання Україні летальної зброї

Посол: У США не закрите питання надання Україні летальної зброї

Всі політичні і фінансові рішення є, але питання не підтримується в Білому домі

Питання про надання Україні летальної зброї ще буде розглядатися у Сполучених Штатах Америки. Про це в ефірі «5 каналу» заявив Надзвичайний і Повноважний посол України в США Валерій Чалий.
«Рішення всі політичні, фінансові є. Відверто скажу, ця позиція не підтримується в Білому домі. І вплив тут великий», - зазначив він.
«Я пояснюю це в Америці, що ви таким чином не просто надаєте нам зброю, ви даєте нам сигнал, що ви з нами, а ми віддаємо за вас також життя. І тому я думаю, що це (питання надання летальної зброї – Ред.), можливо, буде ще розглядатися. Те, що я точно можу сказати, що це не буде розглядатися до 8 листопада - до дати виборів. Зараз Америка сконцентрована на інших питаннях», - зауважив Чалий.
Зі слів посла, відомо одне: питання надання Україні летальної зброї не закрито.
«Чи буде потім розглядатися?... Відверто скажу, це інколи викликає відповідне незадоволення, але я буду це робити (піднімати питання летальної зброї – Ред.). Тому що я вважаю, якщо є політичне рішення Конгресу, то треба діяти і зробити наступний крок. Чи вдасться це зробити, чи ні, покаже час. Але це питання не закрите», - наголосив Чалий.
Нагадаємо, Чалий повідомив, що найближчим часом Україна отримає чергову частину військової допомоги від США.

Читайте також матеріал Главкому: Україна втрачає позиції на світовому ринку озброєнь. Звіт за 2015 рік

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: