У США від ускладнень коронавірусу померла 5-річна дівчинка

У США від ускладнень коронавірусу померла 5-річна дівчинка
У США  від коронавірусу померла 5-річна Скайлар Герберт

Covid-19 у дівчинки діагностували близько місяця тому

В американському місті Детройт від ускладнень нового типу коронавірусу померла 5-річна Скайлар Герберт.

Covid-19 у дівчинки діагностували близько місяця тому. Останні два тижні вона була підключена до апарата штучної вентиляції легенів, повідомляє CNN.

Повідомляється, що після шпиталізації у дівчинки також виявили рідкісну форму менінгіту, який призвів до набряку мозку.

«Втрата дитини, в будь-який час, за будь-яких обставин, є трагедією, - заявили медики. - Ми вражені тим, що Covid-19 забрав життя дитини. Ми щиро співчуваємо родині Скайлар та всім іншим, хто втратив кохану людину через цей вірус».

Мати дівчинки впродовж 25 років працювала офіцером поліції в Детройті, а її батько 18 років був пожежником, розповів губернатор штату Мічиган Гретхен Вітмер.

«Вони не заслужили того, щоб втратити свою дитину від цього вірусу, - сказав Вітмер. - Ніхто на таке не заслуговує».

Батьки дівчинки наголошують, що смерть Скайлар «повинна бути попередженням для інших».

«Це жахливий досвід. І я не бажаю жодній сім'ї пережити таке. Цьому вірусу байдуже, якого ви віку, якої національності, та які політичні уподобання ви маєте, - каже мама дівчинки Еббі Герберт. - Скайлар випромінює світло, щоб сказати світові, що таке може статися у будь-якій родині».

Від початку спалаху в Детройті нову коронавірусну інфекцію підхопили понад 7 тисяч людей. Щонайменше 641 пацієнт віком від 5 до 107 років помер від ускладнень Covid-19. 

Раніше американський президент Дональд Трамп оголосив про намір підписати указ про припинення імміграції до Сполучених Штатів в умовах пандемії коронавірусної інфекції.

Нагадаємо, у 13 штатах США відбулися акції протесту проти введених через пандемію коронавірусної інфекції Covid-19 заходів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: