У Венесуелі через дефіцит картонних коробок зупинився завод Colgate

У Венесуелі через дефіцит картонних коробок зупинився завод Colgate

Усього у компанії п'ять заводів у Венесуелі, включаючи підприємство з виробництва мила, яке припинило роботу більше року тому

Американський виробник товарів народного споживання Colgate-Palmolive зупинив виробництво на одному зі своїх заводів у Венесуелі, де вироблялися чистячі засоби і засоби для миття посуду. Причина - у відсутності картонних коробок, які використовуються для доставки товарів. Про це повідомляє Reuters з посиланням на лідера профспілки підприємства Карлоса Родрігеса.

Йдеться про завод, розташований у місті Валенсія. За словами співрозмовника агентства, підприємство зупинило роботу минулого понеділка. Постачальник картонних коробок - ірландська компанія Smurfit Kappa. Її венесуельська філія минулого місяця перейшла під контроль місцевої влади. Після цього Colgate спробував знайти постачальника картонних коробок у сусідній Колумбії.

За словами представника профспілки, нестача картону спонукала Colgate збільшити відпустки для 77 працівників заводу. Родрігес зазначив, що інший завод Colgate з виробництва зубної пасти все ще працює, проте запасів картонних коробок у нього вистачить не більше ніж на місяць.

«Якщо (завод з виробництва зубної пасти) не отримає картону, його діяльність також припиниться», - сказав Родрігес.

Colgate-Palmolive не відповів на запит про коментар, додає Reuters. Усього у компанії п'ять заводів у Венесуелі, включаючи підприємство з виробництва мила, яке припинило роботу більше року тому.

Зарубіжні компанії, працюючі в Венесуелі, змушені згортати свій бізнес на тлі чинного в країні жорсткого валютного контролю, що ускладнює їм придбання сировини, а також гіперінфляції, яка позначилася на попиті.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: