Польща зможе перепродавати скраплений газ із США

Польща зможе перепродавати скраплений газ із США
Термінал СПГ у Свіноуйсьце

Варшава отримуватиме прибутки від експорту газу в Азію

Домовленість польської компанії PGNiG із компанією Venture щодо купівлі в США із 2022 року до 2 млн тон газу на рік дозволить Варшаві перепродавати цей газ. Про це пише російське видання «Коммерсантъ».

Оскільки він продаватиметься на умовах FOB. Відвантаження відбуватиметься на терміналах Calcasieu Pass та Plaquemines, які будуються в Мексиканській затоці. До цього в листопаді 2017 року Польща підписала контракт із британською компанією Centrica на постачання 0,7 млн тон скрапленого газу за 5 років. По суті це означає лише один-два танкери на рік. При цьому постачання мають відбуватися на умовах DES – кінцевим їх пунктом має стати термінал СПГ в польському Свіноуйсьце.

Самі поляки визнають, що газ в рамках останнього контракту може постачатися залежно від ситуації як в Польщу так і в інші країни. Проте різниця на 20-30% в ціні між російським газом і газом від компанії Venture на користь останньої буде якщо американський газ не транспортувати до Європи.

В випадку транспортувати до Свіноуйсьце американського скрапленого газу він не буде дешевшим чим його російський конкурент. Тому очікується, що Польща буде перенаправляти газ по контракту із Venture в Азію, отримуючи прибутки. Самій компанії Venture також вигідний контракт із Польщею, оскільки на сьогодні так і не отримано остаточне рішення федеральної влади США щодо створення двох нових терміналів, а також не залучене відповідне фінансування із боку банків. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: