У Венесуелі гелікоптер атакував будівлю Верховного суду

У Венесуелі гелікоптер атакував будівлю Верховного суду
Гелікоптер, який атакував суд

На будівлю суду були скинуті дві гранати

Будівлю Верховного суду Венесуели було атаковано з гелікоптера. Як повідомляє РБК з посиланням на видання Noticias 24, поліцейський гелікоптер підлетів до Верховного суду, і з нього в будівлю полетіли гранати.

Очевидці в соціальних мережах стверджують, що чули вибухи, однак пізніше президент Мадуро у своєму виступі заявив, що гранати не спрацювали. Мадуро розпорядився привести в бойову готовність ВПС країни і засоби ППО. Він назвав те, що трапилося терористичним актом.

Пізніше президент Венесуели виступив із заявою, в якій заявив, що влада не допустить ескалації насильства. Він пообіцяв, що революціонери, що діють за заповітами Уго Чавеса, не здадуться і не дозволять імперіалістам дестабілізувати країну.

«Я засуджую цей теракт, і вимагаю, щоб «Блок демократичної єдності» (опозиційна коаліція, - ред.) засудив цей напад», - цитує Мадуро «Тасс».

За словами міністра зв'язку і інформації Ернесто Вільєгас, в нападі був задіяний вкрадений у поліції гелікоптер. На фотографіях, опублікованих у місцевих ЗМІ і соціальних мережах, видно, що під час обльоту управляли летальним апаратом вивісили з нього плакат з написом «350 свобода».

Нагадаємо, починаючи з квітня у Венесуелі практично щодня відбуваються акції протесту проти нинішньої влади.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро звинуватив опозицію у вбивствах мирних громадян за допомогою снайперів.

Як повідомлялося, вже кілька місяців Венесуела знаходиться в глибокій політичній кризі. Консервативна і права опозиція звинувачує главу держави в серйозних економічних проблемах і вимагає проведення референдуму щодо усунення президента Мадуро, чиї повноваження закінчуються в 2018 році.

У червні протестувальники у Каракасі підпалили Верховний суд Венесуели.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: